Săptămâna cinematografică în municipiul Codlea – Festivalul de Film Astra

3
1.068 vizualizari
views

Devoratorii de cinematografie sunt așteptați la un maraton al filmului în sala festivă a Liceului Teoretic Codlea. ASTRA Codlea pregătește în parteneriat cu Primăria Codlea și Casa Municipală de Cultura un eveniment pentru toți iubitorii cinematografiei.

 

Vă invităm cu mic, cu mare, să veniți la sala festivă a Liceului Teoretic Codlea la orele 18.00 în toate zilele săptămânii dedicate filmului: 4-10 august 2014.

Peliculele vor fi prezentate de criticul de film profesor universitar Călin Căliman, absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică secţia de teatrologie-filmologie. A publicat, de-a lungul anilor, peste 6000 de articole în diferite cotidiane şi reviste culturale (printre care ,,Teatrul”, ,,Cinema”, ,,Contemporanul”, ,,Contemporanul– ideea europeană”, ,,Noul Cinema”, ,,Caiete critice”, ,,Curentul”, ,,Ecart2”). Predă cursuri de ,,Istoria filmului”, la I.A.T.C., la Universitatea ,,Columna” , la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi la Universitatea ,,Hyperion” și este membru în numeroase jurii la festivaluri cinematografice din ţară şi de peste hotare.

 

Ne bucurăm de prezența unui renumit publicist și critic de film, prof. univ. dr. Dana Duma, care a făcut parte din juriul ce a desemnat filmul românesc ,,Poziția copilului” să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor. În cadrul serilor de cinema vor fi prezentate filme create de producători de film din Codlea, scurt metraje ce au participat la festivaluri internaționale de profil.

 

Mircea Dragoș,

Președinte,

Despărțământul ASTRA Codlea

 

Festival Film Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  • Marți, 5 august 2014:

   ,,Regăsire” – 2014, regia Andrei Nica (o producție ASTRA Codlea pentru 48 Hour Film Festival 2014, Brașov)
   ,,Pădurea spânzuraților” – 1967, regia Liviu Ciulei (ecranizarea romanului cu același nume de Liviu Rebreanu)
   Miercuri, 6 august 2014:

   ,,Băiețelul Alb-Negru”, regia Andrei Nica
   ,,De-aș fi Harap-Alb”, regia Ion Popescu Gopo
   Joi, 7 august 2014: ,,Cel mai iubit dintre pământeni” , regia Șerban Marinescu

   Vineri, 8 august 2014: ,,D’ale carnavalului”, regia Silviu Purcărete

   Sâmbătă, 9 august 2014: ”Kramer vs Kramer”, regia Robert Benton

   Duminică, 10 august 2014: ,,Codul lui Da Vinci”, regia Ron Howard (după romanul lui Dan Brown)

Comments are closed.