Primăria a demarat procesul de înlocuire a ghenelor de gunoi

0
5.959 vizualizari
views

După ani buni în care gunoiul a zăcut amestecat în containere de metal, iar administrația locală a încercat diferite schimbări în acest sens, lucrurile au evoluat la capitolul colectarea deșeurilor menajere și se preconizează o schimbare totală a recipienților de colectare. Sigur că și societatea pare pregătită la capitolul colectare selectivă în procesul de moderinzare, educația având un rol important în acest proces.

 Noile „insule de colectare selectivă a deșeurilor” corespund cerințelor, spune vieprimarul Mihai Cîmpeanu.

”Aceste insule vor fi formate din 5-6 containere, care au structură metalică, pereți și acoperiș din panouri termoizolante ignifuge, prevăzute cu uși individuale și sistem de închidere securizat, cu fante metalice pentru introducerea deșeurilor. 
Pe lângă faptul că sunt evident mai estetice, noile containere sunt mai solide și mai sigure decât ghenele existente acum în municipiu, iar în ele se pot colecta separat hârtie și carton, sticlă, plastic și metal.”
În perioada următoare vor fi montate insule și în cartierele: Colorom, 9 Mai și Măgurii.
Procesul de înlocuire va continua la începutul anului viitor, urmând ca treptat să fie înlocuite toate containerele din municipiul Codlea.

Să nu uităm, totuși, că se impune ridicarea la timp a gunoiului pentru a evita crearea mormanele de deșeuri din jurul acestor insule.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic