Viața unui copil din Moieciu de Jos se află în mâinile oamenilor

0
16.549 vizualizari
views

Ștefan are 4 ani si este din Moieciu de Jos. Era un copil plin de energie și vitalitate până în urmă două săptămâni, când, după ce a făcut temperatură foarte mare, l-am dus la Spitalul de Copii Brașov și în urma unor analize a fost transportat de urgență  la Institutul Oncologic Fundeni unde a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Vestea a fost un șoc de neimaginat pentru noi, mărturisește mama lui Ștefan printre lacrimi.

Au văzut pe rețelele de socializare astfel de cazuri care sensibilizează și aduc tristețe în suflet, dar niciodată nu și-au putut imagina că Ștefan al lor va ajunge într-o astfel de situație.

Acum Ștefan este internat la Institutul Oncologic Fundeni și, din nefericire, nu o să poată ajunge acasă prea curând, oricât de mult și-ar dori. A început tratamentul cu citostatice, prima cură urmând să aibă o durată de 30 de zile. Medicii spun că are șanse destul de mari de vindecare, la copii șansele fiind în proporție de 90%,  iar părinții și apropiații sunt încrezători că vor reuși să trecă peste această grea încercare.

Cu toate acestea, formularul E112 care ar permite un tratament în străinătate decontat de către statul român, se semnează extrem de greu, iar încercările familiei în acest sens au fost în zadar. Fără acest formular, costurile tratamentului sunt mult peste puterile lor financiare, ajungând undeva la suma de 30.000 de euro. Tocmai de aceea ne vedem nevoiți să apelăm la orice variantă posibilă în vederea găsirii fondurilor necesare pentru ca Ștefan să beneficieze de un tratament corespunzător în Italia.

De asemenea, Ștefan are nevoie de sânge, uneori chiar zilnic. Este mare nevoie de donatori, nu contează grupa de sânge. Se poate dona la orice centru de transfuzii din țară, dar este foarte important să se menționeze că se donează pentru Luțea Ștefan Romulus, internat la Institutul Oncologic Fundeni – Secția Pediatrie.

Cu multă speranță și dragoste în suflet, vă mulțumim!

Conturile deschise pe numele tatălui, Luțea Ștefan Nicolae:

RO30BRDE080SV63674010800 – lei

RO21BRDE080SV63674190800 – EURO

Număr de telefon al mamei, Luțea Ioana Romina : 0742415965

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic