Poliţia Română: Peste 3.200 de copii sunt dați dispăruţi, de la începutul anului 

0
112 vizualizari
views

Poliţia Română anunţă că de la începutul anului şi până în 19 mai au fost căutaţi peste 3.200 de copii, iar unii pleacă de mai multe ori, relatează News.ro.

În 19 mai figurau în evidenţe aproape 400 de copii dispăruţi, unii dintre ei plecând din centre de plasament. Autorităţile au demarat o campanie pentru prevenirea plecării voluntare a copiilor de acasă.

,,Poliţia Română şi Asociaţia Telefonul Copilului cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România lansează campania naţională de prevenire a dispariţiei voluntare în rândul minorilor «Plecatul de acasă nu e o soluţie». Obiectivul principal al proiectului îl constituie creşterea nivelului de conştientizare cu privire la fenomenul dispariţiei voluntare a minorilor şi la efectele negative ale acestei forme de dispariţie”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în acelaşi timp, se pune accent şi pe creşterea nivelului de informare a părinţilor şi reprezentanţilor legali asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea dispariţiei voluntare în rândul minorilor, oferindu-le acces la resursele de prevenire dezvoltate în cadrul proiectului, respectiv încurajarea raportării acestor cazuri şi solicitării serviciilor de consiliere psihologică, în orice etapă a situaţiilor de acest tip.

,,Proiectul care astăzi îşi are debutul reprezintă o consecinţă a evoluţiei cazurilor de plecări voluntare în rândul minorilor. În perioada 1 ianuarie – 19 mai a.c., au fost căutaţi 3.277 de minori şi depistaţi 3.318, unele cazuri fiind sesizate anterior şi soluţionate în perioada de referinţă”, a mai transmis Poliţia Română.

Instituţia precizează că numărul dispariţiilor de copii nu reprezintă numărul acestora, deoarece fiecare sesizare, privind acelaşi copil, este înregistrată ca o nouă dispariţie.

,,Astfel, la data de 19 mai 2023, se aflau în evidenţă 394 de minori dispăruţi, faţă de care Poliţia Română desfăşoară activităţi specifice pentru depistarea lor. Din totalul acestora, 238 de copii nu sunt la prima dispariţie, unii dintre aceştia având multiple plecări voluntare, iar 141 au plecat dintr-un centru de plasament”, a mai transmis Poliţia.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic