Concursuri TRUCATE la Ministerul Agriculturii! Carne, brânză, telefoane și covoare, oferite drept ȘPAGĂ

0
86 vizualizari
views

Carcase de porc, brânză, covoare și zeci de mii de lei dați ca șpagă dată de subordonații din teritoriu unei șefe de la Resurse Umane din Ministerul Agriculturii.

Potrivit unor surse, mita provenea din bani publici. Angajații ar fi semnat periodic, în fals, că au primit bani pentru benzină sau sporuri salariale, iar ulterior sumele strânse ajungeau la șefa de la Resurse Umane pentru implicarea în concursuri trucate.

Potrivit unor surse, un dosar instrumentat de către DNA Timișoara a scos la iveală faptul că șpaga care pleca de la angajații de la Direcția Agricolă din cadrul Ministerului Agriculturii și ajungeau ulterior la directoarea de Resurse Umane din cadrul ministerului proveneau din bani publici.

Mai exact, banii care erau dați ca bani pentru carburanți pentru acești angajați erau strânși și dați către această directoare. Ea nu primea doar bani. Directoarea primea și produse alimentare, cum ar fi carne de miel sau de porc, brânză, dar și telefoane, laptopuri, un aparat de cafea și un covor. Totul, ca directoarea să aranjeze anumite concursuri. Aceste concursuri erau ulterior câștigate de către rudele angajaților care dădeau șpagă.

Spre exemplu, în anul 2017, chiar șeful acestei directoare i-a dat șpagă 15.000 de lei, dar și bonuri de carburant în valoare de peste 3.800 de lei pentru a interveni în cadrul unui concurs, concurs care a fost ulterior câștigat de către soția celui care a dat șpagă.

Luna trecută, directoarea și-a recunoscut fapta în fața procurorilor DNA, motiv pentru care a primit o pedeapsă de doar 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ