PNL Codlea strânge rândurile în jurul oamenilor valoroși și sancționează opoziția!

1
2.214 vizualizari
views
Liderul liberal de la Codlea, Marian Popoiu, consideră că a trecut vremea celor care trăgeau sforile și erau considerați dinozauri al politicului local. Sforarii să iasă la pensie, spune președintele partidului! PNL-ul își dorește un alt model de politică, motiv pentru care președintele PNL Codlea a venit cu lămuriri în lumina ultimelor evenimente cum ar fi alegerea viceprimarului .
”Dragi codleni, dat fiind faptul că una dintre temele noastre de campanie a fost transparentizarea deciziilor politice și administrative în următorul mandat, vrem să aducem în discuție ultimele evenimente intens discutate în urbea noastră”, scrie Marian Popoiu, președintele PNL Codlea. 
 
În data de 19.11.2020 a avut loc ședința Consiliului Local în cadrul căreia a avut loc votul pentru alegerea vceprimarului care va reprezenta vocea Consililui Local în rândul executivului.
 
Am susținut numirea independentului Gheorghe Rișcău. De aici discuțiile și interpretările:
 • – PNL nu vrea ca Fane Ciolan sa devină viceprimar. Da, este adevarat. PNL nu a dorit ca orașul să fie condus de Manole Dionisie. E momentul ca dânsul să se retragă de pe scena administrației locale, mai ales că și-a lăsat “moștenire” locul călduț din Consiliul Local Codlea fiului său căruia îi urăm multă înțelepciune pe viitor.
 • -Nu am votat Fane Ciolan pentru că negocierile duse de mentorul lui au fost de fapt presiuni “financiare” puse pe majoritatea membrilor PNL Codlea, iar acest tip de “sfori” trebuie tăiate în administrația modernă.
 • -Nu am votat Fane Ciolan pentru că ideile dânsului sunt oricum susținute de acutalul primar, așa cum au arătat și în campanie. Deci, nu are rost să mandatăm doi lideri pentru același proiect… decât în cazul în care unul dintre ei, în speță primarul, decide că nu poate îndeplini promisiunile comune, singur. Nu credem totuși că este cazul. Sau?
 • -Nu am votat Fane Ciolan pentru că în mandatul trecut este autorul a două treimi din abținerile votate, legate de proiectele și activitatea primăriei. Nu considerăm că în afară de discursuri pline de demagogie există și altceva în spate.
 • -Am votat Gheorghe Riscău pentru că încă de la primele discuții și negocieri, dânsul a dorit în primul rând să facă parte din echipa liberală, de dreapta.
 • -Am votat Gheorghe Riscau pentru ca am promis că o să ducem o luptă în care vom promova educația și profesionalismul în administrație, avantajul clar al noului viceprimar constând în faptul că este licențiat, la fel ca și mine, în Adminisratie Publică. Ca o remarcă, va fi și prima persoană din conducerea primăriei din Codlea cu astfel de studii.
 • -Am votat Gheorghe Riscău pentru că vrem să promovăm tineri, așa cum l-am votat viceprimar în 2016 pe acutalul primar. Atunci nu era o problemă că am numit un vice care nu facea parte din grupul PNL? Am ales un tânăr care nici nu prinsese un loc în consiliu.
 • -Am votat Gheorghe Rișcău pentru cele peste 300 de voturi obținute de el, care sunt peste media obținută de PSD Alde / consilier.
 • -Am ales Gheorghe Riscău pentru că a cerut să facă parte dintr-o echipă cu o viziune de dreapta. Propunerea noastră a venit dupa ce el a luat această poziție corectă față de grupul nostru.
 • -Am votat Gheorghe Riscău pentru că are un istoric de dreapta, orientat către o administrație mai suplă, fără prietenii pe bani publici.
 • -Am votat Gheorghe Riscău pentru că PNL își dorește, împreună cu un profesionist, o majoritate în Consiliul Local Codlea, majoritate care să nu fie condusă de vechii “sforari”.
Lupta acestora pe terenul administrației locale trebuie să se termine de acum.
Criticile aduse chiar de către noul consilier PSD, Marius Coste ( soțul “soției de la spital”) în cadrul ședinței, prin urlete și jigniri ne arată adevarata față a alianței. Înțeleg că dânsul fiind la rândul său un “venetic” care nu a avut multe spus la București, dorește să răbufnească la Codlea.
Ne dorim tineri cât mai mulți în administrație, așa cum am promis. Gheorghe Riscău este unul dintre ei. Am citit și că este prea tânăr…in comparație cu primarul în mod cert este un senior veritabil. Se spune ca este “venetic”… dar din populația orașului nostru, peste 60% au acest atribut. Este acesta un handicap? Nici macar Consiliul Local nu are în componența sa mai mult de 12 consilieri “codleni de-ai noștri”. Liderul neoficial al alianței PSD-Alde este chiar el un venetic. Chiar asta contează?
 
Ceea ce nu înțelegem acum, când avem doi tineri (primar și viceprimar) care trebuie să se îngrijească de noi și să ne îmbunătățească traiul, de ce avem nevoie de un manager al orașului, un post atribuit prin obligație politica formațiunii Alde, o compensare a celui lăsat pe dinafară, Fane Ciolan. Pe principiul că lumea a votat, cerem o dezbatere publică în care să vedem dacă opinia votanților înclină spre o cheltuială de 100.000 euro pentru o perioadă de patru ani. Pentru că, da, 144.000 lei/an este efortul pe care toți locuitorii trebuie să îl facem ca să susținem acest post. Dacă primarul ales declară că nu face față singur, sau împreună cu viceprimarul, provocărilor orașului, atunci e de înțeles și trebuie trase alte concluzii. Vi s-a spus că votați și înțelegerea asta politică, dragi codleni?
 
Dar noi, grupul PNL Codlea nu putem să susținem împovărarea bugetului localității cu aceste sume având în vedere că în ultimii ani nici măcar viceprimarului Erwin Albu nu i s-a dat mult de lucru, atribuțiile acestuia fiind limitate. Așadar, de unde nevoia asta bruscă și care este logica? Avem cererile copiilor de a li se mai acorda tablete pentru învățământul online pe care le refuzăm din lipsa fondurilor, dar acceptăm asta? Avem atâtea probleme în oraș de rezolvat pentru care nu găsim finanțări… și asta decidem să facem? Anul 2020 este anul în care politica locală va respira un aer nou și va scăpa de “dinozaurii războinici”. Este un drum pe care mi l-am asumat în fața cetățenilor, acei cetățeni care ne-au adus încrederea prin cele 3500 voturi liberale.
 
Îl rog public pe liderul neoficial al Alianței PSD Alde, Manole Dionisie, să ne descrie negocierile “financiare” și de posturi în administrație, negociate de dânsul cu consilierii locali din PNL și nu numai, ca să înțelegeți de ce nu putem călca împreună pe același drum plin de metehne învechite. Si să ne spună public, de ce nu ne comunică primarul ales deciziile de numire ale unui City Manager plătit regește? Cine l-a mandatat în cadrul administrației să ne informeze despre cine va conduce orașul și în ce fel? Dacă insistă să inducă în eroare codlenii, o să il ajutăm noi să își aducă aminte despre negocieri. E un motiv bun să facă pasul în spate așa cum a decis și fostul primar Cătălin Muntean să lase orașul nostru să treacă într-o etapă condusă de ideologii noi, moderne.
Legat de siguranța pozitiei mele în cadrul Partidului Național Liberal (subiect discutat intens tot de opozanții politici), pot să vă spun că funcția de președinte este și va fi întotdeauna decisă de colegii mei. Iar atunci când cineva își va dori acest atribut și il va merita, va avea inclusiv votul meu. Așa cum am dovedit și acum, ușa noastră este deschisă persoanelor care vor să schimbe ceva în bine pentru codleni și localitatea noastră.”
Marian Popoiu
Presedinte PNL Codlea
 
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

 1. Dle Președinte, multumesc, uitase lumea de mine! Vă asigur e întreaga mea consideratie! Colegul Dvs. Mihai Radu a considerat că intervenția mea, culmea de a susține un membru PNL , Erwin Albu, a fost la locul ei. Cred că erați pe hol când mai multi colegi liberali au contestat interventia mea iar eu nu m-am lăsat intimidat. Îi doresc SUCCES dlui Riscau! Dacă era altfel, si ati fi văzut o anumită simpatie din partea mea față de dănsul, acum era istorie. Multumesc.
  Cu stima ,
  Marius Coste
  Consilier Local PSD
  Consiliul Local Codlea

Comments are closed.