Petrică Buhnici atrage atenția asupra intrigilor și dezbinării din politica locală

1
2.422 vizualizari
views

Este otrava din cauza căreia Codlea a pierdut startul timp de 30 de ani!

Nu am ales întâmplător sloganul ”Toți pentru Codlea”, spune maestrul Petrică Buhnici. Codlea are nevoie de politici coerente și de consens, și pacă nimeni nu mai observă acest lucru în zilele noastre.

”Rareori și-au dat mâna pentru binele comun toți acești aleși ai localității. Dacă observați, de fiecare dată în apropierea campaniilor electorale există o tabără care se laudă cu realizări și o altă tabără (sau unele mai mici) care critică. Politicile locale nu mai reprezintă interesul cetățeanului, ci interesele de partid și cele personale. Codlea nu mai are de foarte mult timp o busolă a virtuților, iar factorul politic ar trebui să își asume acest eșec.

Normalitate, echilibru, eficiență și prosperitate. Sunt cele patru criterii de la care un primar nu are voie să se abată.

S-ar fi făcut de mult timp turism și la Codlea, dacă se dorea acest lucru. Dacă privim la vecinii din jurul nostru vom constata că alte localități au înțeles ce potențial financiar uriaș aduce atragerea de turiști, angrenând mici intreprinzători și producători locali în acest circuit. Trageți cu ochiul la localitatea Cristian, nu mai departe! Artă, cultură, turism și istorie. Se poate și la Codlea, care are toate avantajele dezvoltării din punct de vedere turistic.

S-ar fi făcut de mult timp ocolitoarea Codlei dacă ar fi existat consens, însă după 30 de ani căutăm soluții când este atât de simplu să invităm la masa negocierilor toate persoanele direct implicate și factorii de decizie. Astfel, am elimina traficul infernal care rupe orașul în două.

Într-o stare de normalitate chiar și drumul ștrandului ar fi trebuit să fie pus în valoare, la acest moment vorbim despre drumuri care nu duc nicăieri. De ce? Pentru că nu s-a vrut. Pentru că nu a existat o gândire unitară, pe termen mediu și lung.

Ne-au plecat tinerii să muncească departe de părinți și nu au avut deschidere din partea administrației să li se ofere o palmă de pământ pe care să își ridice o casă. Oare chiar nu știm că tinerii sunt motorul  de dezvoltare și vitalitatea unei comunități? Ce am făcut noi pentru copiii noștri? Nimic. Ne-am certat între noi și ne-am dezbinat.

Care este satisfacția unui pensionar codlean după zeci de ani de muncă în intreprinderi și uzine? Grija față de seniorii noștri nu a fost o prioritate, deși pe umerii acestora s-a clădit un oraș întreg. Ce le poate oferi acum o administrație sănătoasă? Zone de recreere, de petrecere a timpului liber, implicarea în activități culturale și de voluntariat.

Revenind la brandul Sere Codlea, în timp ce alții au inventat legende în jurul unei pietre, această afacere înfloritoare a orașului a rămas o ruină. Sere Codlea se poate reinventa și se poate readuce cu pași mici în atenția unei țări întregi. Chiar și la Muzeul Tradițiilor Codlene se poate realiza un colț cu istoria garoafelor.

Nu în ultimul rând, am atras atenția asupra statulului localității noastre, denumită municipiu. Intenționez să supun locuitorilor schimbarea de la statulu de municipiu la cel de oraș printr-un referendum local. Avantajele de care ar beneficia populația s-ar resimți imediat. Nu mai departe de plata taxelor și impozitelor.

Ce ne lipsește pentru a gândi în folosul orașului? Bunăvoință, maleabilitate, consens.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Interesantă divagație de pe bicicleta !!..cred că singurul oraș mai cu ștaif ,unde locuitorii lui merg cu bicicletele pe trotuare!!și culmea te mai și sună să-i faci loc!!!..cât despre ocolitoare !! ști bine de ce nu s-a făcut ocolitoarea!!.. s-au certat pe traseul ocolitoarei!! .nu putea să-i mulțumească pe toți..unii au cerut milioane de euro pe pământurile lor… deocamdată atât..revin cât de curând..

Comments are closed.