Peste 220 de mii de curcani eutanasiați din cauza focarului de gripă aviară

0
886 vizualizari
views

Cel mai mare producător de carne de curcani din România se confruntă cu un focar de gripă aviară, iar pagubele sunt pe măsură. Deși inițial a fost identificat virusul la o singură fermă cu 65 de mii de curcani, ulterior au mai fost confirmate două ferme, totalul ajungând la peste 220 de mii de curcani. Toate aceste păsări sunt eutanasiate și îngropate conform normelor impuse de ANSVSA. Pagubele sunt de milioane, în acest moment fiind afectată producția în procent de 10%.

”Curcanii s-au îmbolnăvit cel mai probabil din cauza păsărilor migratoare din arealul lacurilor de la Dumbrăvița”, consideră directorulgeneral al societății, Răzvan Șandru. ”Celelalte ferme populate cu curcani, nu au nicio problemă, toate zonele sunt biosecurizate și dacă nu a picat ceva din cer, nu ar fi avut cum să se îmbolnăvească. Însă așteptăm și rezultatele epidemiologice ale ANSVSA, a explicat directorul general.”

Măsurile de securitate până la eradicarea focarului au fost sporite, pe o rază de 10km accesul se face după dezinfectarea specifică acestor situații, prin filtrele de acces, iar locul este monitorizat de autorități.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic