Pericol public pe şoselele României, la un pas să provoace o tragedie

17
2.178 vizualizari
views

Ghimbav Brasov

Există o anumită categorie de şoferi care aduc maşini din Germania şi circulă cu viteză, contracronometru, pana la extenuare. Niciunul dintre şoferii acestei categorii nu realizează că în goana lor după profit, îşi pun viaţa în pericol, dar mai cu seamă pe cea a participanţilor la trafic.

Astăzi, 25 iulie, în jurul orelor 16:20, conducătorul auto al autoturismului din imagine s-a angajat într-o depăşire neregulamentară pe DN1,  de la Codlea aproape de intrarea în localitatea Ghimbav, trecând peste linia dublă continuă (triplare) ce delimitează cele două benzi dus şi două întors. A fost la un pas să provoace o tragedie. De parcă s-ar fi dus spre moarte, nu spre casă. Din sens invers veneau două maşini, fiecare pe banda sa de deplasare. Şoferul maşinii din imagine aproape că a muşcat din masina pe care o depăşea, punându-l în dificultate pe conducatorul care circula regulamentar, întrucât acesta nu putea să se retragă pe cealalta bandă de mers, având în paralel o maşină mare. Scurt, a tras puţin de volan pentru a evita acroşajul. Scapat ca prin urechile acului, vitezomanul a făcut slalom printre maşini şi a continuat goana prin localitatea Ghimbav cu peste 100 km/h. Abia la pasajul ocolitoarei Braşovului am reuşit să îl suprindem pe imagini.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

17 COMENTARII

 1. Intre timp am aflat si a cui e masina. Poate nu am fi stiut niciodata, dar omul m-a sunat sa isi prezinte scuzele. Se accepta! 🙂

 2. TREBUIE amplasat cat mai urgent un echipaj radar pe str Laterala din Codlea unde nu e zi sa nu surprind cate un vitezoman cu peste 100km/h.
  Acum doua zile un imbecil si inconstient cred ca avea peste 150km/h si nu credeam ca mai poate opri la intersectia cu str Crizantemelor.
  Bine ar fi sa vad si Politia din Codlea mesajele acestea.

  • Si tu ai radar in loc de ochi?
   Fara suparare, dar eu as fi ceva mai rezervat in privinta datului cu presupusul cand vine vorba de viteza. Daca o masina are evacuare sport (sau chiar clasica toba sparta) automat este perceputa ca masina supersonica 🙂
   Echipaj radar acolo nu o sa vezi. O sa-i vezi doar la iesire din codlea, in camp, sa te prinda cand ai depasit astronomica viteza de 60kmph, sau pe Str. Noua, unde din nou, ai depasit astronomica viteza pe drum drept, pe care ai vizibilitate mai mare de 1Km.

    • Ovidiu,
     1. Ma refeream la comentariul lui Flavius, nu la comentariul tau.
     2. Daca eu sunt obositor prin faptul ca cer sa ganditi la rece, impartial, atunci voi cum sunteti cu tot felul de articole, de genul celui de fata. E nenorocit omul, dar cand te suna sa-si ceara scuze si aflii cine este, hopa, nu mai este. Pai ori e nenorocit ori nu mai e? Sau si noi vrem egalitate, dar nu pentru catei?
     3. Pana acum la toate comentariile mele au mai comentat si altii, si nu toti m-au contrazis, deci presupun ca nu am eu o problema (poate problema este in alta parte).
     4. Faptul ca sunt printre singurii care comenteaza pe acest site cu identitatea asumata inseamna ceva pentru voi. Sunt exasperat de cei care comenteaza din spatele unui monitor fara sa spuna si cine este acea persoana.

     Si acum, cireasa de pe tort:
     „Art.42.
     Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane.”
     Extras din codul Rutier.
     Daca omul a ajuns sa depaseasca pe contrasens inseamna ca fie nu foloseai prima banda, fie te-ai bagat in dreptul masinii mari desi respectiva masina venea din spate cu viteza mai mare decat a ta (Din nou, cu ce viteza circula respectivul nu are importanta atata timp cat nu exista un echipament omologat care sa inregistreze acea viteza).

     Nu ma intelege gresit, stiu cum este sa eviti accidente la limita (Nu am „decat” vreo 540.000 Km facuti cu masinile personale), dar chiar daca este vorba despre tine, fii impartial, asa cum ar trebui sa fie orice ziarist/jurnalist/whatever.

     • Stiu, Ionut. Dar ai ramas la aceeasi categorie de articole, aceleasi contradictii pana la certuri pentru…? Ca nu inteleg. Firesc este sa iti exprimi punctul de vedere, nu sa intri in polemici. Polemici pe facebook. 🙂

    • Nu le consider certuri. Am trecut de mult de varsta la care ma certam din orice motiv. Imi spun doar punctul de vedere si comentez doar acolo unde am si argumente care sa-mi sustina punctul de vedere.

 3. deci inseamna ca poate face toata lumea la fel atata timp cat ne cerem scuze nu?????????????????????????

 4. Flavius, imbecilul era cu un golf alb, cu semne de incepator? Daca da, l-am vazut si eu…

 5. Nu cred ca puteai sa iti dai seama de ce viteza avea si de ce riscuri isi asumase omul, asa ca fara viziuni de genul acesta un ziarist trebuie sa aiba trei surse de informare iar stirea sa fie obiectiva poate ca tu si ziarist putei sa inventezi povestea acesta asteptam si alte pareri sau martori care sa confirme cele spuse de catre d-voastra.

  • Mihai, masina pe care o depasea soferul pe linie dubla continua era a mea. Em am fost cel care a tras usor dreapta ca sa evite acrosajul. Ca sa nu iti spun cat de tare s-au speriat pasagerii din masina mea. Crezi ca ai nevoie de 3 surse ca sa iti dai seama caror riscuri esti expus? Nu confunda verificarea unei informatii cu trairea unui fapt.

   • Ovidiu… te sustin in toate! Foarte bune articolele tale si foarte adevarate… Ce rost mai are sa comenteze altii pe margine aiurea, cand de fapt asta e realitatea in zilele noastre?!
    Inca o data te felicit ptr articolele tale! Poate invatam si noi ceva din ele…

Comments are closed.