Percheziții la spitale din subordinea Consiliului Județean Brașov

1
1.596 vizualizari
views

Scandal mare în sistemul sanitar brașovean! Polițiștii au efectuat mai multe percheziții în cursul dimineții la unități spitalicești aflate în subordinea Consiliului Județean Brașov, dar și în alte locații.

Polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgență, cadre medicale sau angajați ai unor instituții, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, solicitând și beneficiind în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive și totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu.

Potrivit mai multor surse, unul dintre spitalele vizate este Spitalul de Neurologie Brașov, spital suport-covid-19. Cadre medicale din acest spital și-au luat concedii medicale în perioada stării de urgență pe diferite motive, dar au desfășurat activități specifice în domeniul privat, respectiv la un cămin din Moieciu, camin care ar aparține directorului economic de la Neuro. Polițiștii acționează într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiriii infracțiunilor de ”abuz în serviciu”, ”fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” și ”divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice”

Mai multe persoane au fost conduse la audieri. Până la acest moment, managerul general, dr. Adrian Bâgiu, nu a transmis un punct de vedere.

UPDATE:

„Ca stare de fapt, din februarie 2020, până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul și pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moieciu, cămin care era administrat de aceeași persoană. Produsele erau transferate cu ajutorul șoferului angajat la unitatea medicală. De asemenea, în luna aprilie, suspecta a divulgat informații confidențiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente. Tot în luna aprilie a determinat o persoană fizică să obțină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens și demersuri pe lângă alți medici. Concediile erau luate în mod fictiv, iar suspecta le explica exact care erau pașii de urmat pentru obținerea acestor concedii. Ulterior, efectua demersuri pe lângă medici, pentru a întocmi în fals aceste adeverințe. Doctori care, de altfel, sunt și ei suspecți în această cauză și care sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Suspecta a fost reținută 24 de ore și se efectuează cercetări față de cinci persoane”, a declarat Cătălin Moraru – prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Interesant ar fi dacă ați relata despre spitalul din Codlea….din ordinul cui au stat medicii specialiști acasă două luni și de ce a fost aproape gol!!!.. bolnavii cronici non covid nu au beneficiat de tratamente și consultații in această perioadă…de fapt și la ora actuală tot închis e!!..ce se așteaptă valul 2,3,4,5??..cred că această pandemie va dura cât mandatul președintelui… are omul un fix .. stați acasă…ca noi să putem conduce în liniște… curioasă manieră de a conduce o țară!!..

Comments are closed.