Oamenii din spatele talentelor – Adrian şi Monica Mărgărit

1
1.672 vizualizari
views

Mulţi dintre noi am urmărit în cadrul evenimentului „Sărbătoarea Toamnei” evoluţia unui grup de tineri care ne-au încântat cu o muzică mai puţin promovată, dar foarte cunoscută şi apreciată ,,muzica de munte” o ramură a genului folck. Izvorâtă din freamătul pădurilor şi liniştea munţilor, pătrunde în sufletul nostru alături de cele mai profunde trăiri, de la frumuseţea naturii, dragoste, vitejiile haiducilor ce au sălăşluit prin munţi până la colinde ce ne aduc mai aproape de divinitate.

Creată cu emoţie la căldura focului, în vârf de munte sau în mijlocul pădurii, această muzică a fost adusă pe scenă de doi oameni minunaţi care au reuşit să strângă în jurul lor tineri talentaţi, dornici de învăţa şi de a forma un nucleu muzical în fabrica de talente Casa de Cultură a Municipiului Codlea.

Chiar dacă nu sunt codleni, Adrian şi Monica Mărgărit pun foarte mult suflet în activitatea desfaşurată în oraşul nostru, înarmaţi cu multă răbdare şi cu o energie de invidiat, au reuşit să se facă cunoscuţi şi apreciaţi într-un timp foarte scurt.

Activitatea lor nu se limitează doar la oraşul de la poalele Măgurii, cei doi dascăli având un număr de 75 de ucenici în centre culturale din Moeciu şi Zărneşti, reuniţi sub numele Hoinarii Craiului,  un proiect inedit creat pentru descoperirea şi promovarea copiilor talentaţi din judetul Braşov.

Media de vârstă este cuprinsa între şase şi optsprezece ani.

Cel mai tânăr membru al grupului este Sergiu Smaranda în vârstă de şase ani, care a fost iniţiat în tainele muzicii de fratele său mai mare Alin, elev în clasa a şaptea. Cu toate că abia se vede în spatele chitării, Sergiu dă dovada de talent şi ambiţie reuşind să facă faţa exigenţelor celor doi îndrumători, eforturile fiindu-i răsplătite de aplauzele publicului şi aprecierea de care s-a bucurat în concursurile la care a participat.

Talentul soţilor Mărgărit şi dragostea pentru muzică au fost moştenite de fiica lor Beatrice, care le este alături în toate spectacolele şi evenimentele la care participă împreună cu grupul Hoinarii Craiului.

Cei ce doresc iniţierea în tainele chitării dar şi cei pentru care acest instrument nu mai are secrete şi vor să cânte împreună, sunt aşteptaţi cu drag în fiecare zi de luni, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură.

Vă invit să urmăriţi un scurt reportaj referitor la activitatea soţilor Mărgărit.

Vizionare plăcută.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Oamenii din spatele talentelor–Adrian si Monica Margarit : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

    […] şi de a forma un nucleu muzical în fabrica de talente Casa de Cultură a Municipiului Codlea.Citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:Codlea: Cupa Power Gym Codlea editia a II-aBalul Bobocilor “Simion Mehedinti” […]

Comments are closed.