Oameni dedicați semenilor lor – Dr. Grigore Îndoitu

2
73.944 vizualizari
views

Într-o țară în care sistemul medical încă lasă de dorit și în care absolvenții de medicină aleg calea străinătății, într-o lume în care pentru a beneficia de servicii de calitate scoți bani din buzunar pentru a da dreptul la doctor, nu neapărat pentru că ți se cere, ci pentru că așa ne-am obișnuit, există un doctor chirurg la Brașov, un om care mai presus de dogme și prejudecăți pune pe prim plan actul medical, fiind dedicat oamenilor pe care îi salvează cu dăruire și abnegație.

Doctorul Grigore Îndoitu este medic primar chirurg la Spitalul CFR Brașov, un basarabean dintr-o bucată, un om deschis, direct, plin de energie, care emană energie pozitivă atât celor aflați în suferință, cât și echipei pe care o manageriază. Probabil că vă întrebați de unde această dăruire, de ce este atât de bun ca specialist și cum de nu a fost acaparat de metehnele sistemului.

Un om inepuizabil, plin de resurse.

În fiecare dimineață chirurgul intră la terapie intensivă pentru a consulta fiecare pacient operat în ziua precedentă, apoi face vizita de dimineață pe saloane pentru a consulta pacienții post-operator și se pregătește pentru operațiile din cursul zilei. Totul este o mare alergătură în care echipa abia se ține după el. Știe că are și consultații în jurul amiezii, însă până atunci are suficient timp pentru una sau două operații.  Cele mai multe intervenții le face la paroscopic. Apendice, fiere, dar și hemoroizi sau varice. Intervențiile diferă de la caz la caz, însă fiecare pacient știe că este pe mâini bune.

Nici nu apucă să termine o intervenție, că fuge repede la cabinet, acolo unde îl așteaptă în medie 15 – 20 persoane. Poate n-o să vă vină să credeți, însă tot el este cel care scoate ațe și pansează și, mai mult de atât, pentru a nu-i lăsa pe oameni să aștepte timp îndelungat, lucrează alternativ la două cabinete, la distanță de 20 m unul de celălalt. Râmâi uimit  când îl vezi cum face naveta între cele două uși. Te uiți la ceas și după nici o oră  a terminat. Nu știu când apucă să mănânce de amiază pentru că intră iar în sala de operații, apoi o scurtă ședință cu echipa, contravizita și îl prinde seara pe secție. Și face toate aceste lucruri în fiecare zi, de luni până vineri. Despre echipa acestuia, doar cuvinte de laudă. Începând de la femeia de serviciu, infirmieră, asistentă și medic anestezist, fiecare știe că are un rol important în tot acest  sistem în care viața omului este prioritară.

Oameni jos pălăria!

dr.grigore.indoitu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

Comments are closed.