O mână de ajutor bolnavilor din Spitalul Codlea

1
1.201 vizualizari
views

Incă o dată ținem să mulțumim celor care s-au implicat în amenajarea camerei de zi, un proiect pe care l-am demarat anul trecut și care încet, încet a prins contur. De asemenea nu îi putem trece cu vederea, pe cei care, voluntar, își rup săptămanal cinci – sase ore, din program și uneori, din veniturile personale, pentru a picta împreună cu pacienții noștri.
În această cameră a luat ființă proiectul terapiei prin artă. Am învățat împreună cu pacienții să pictăm mandale pe sticlă, cu ajutorul unor oameni care au înțeles compasiunea, implicându-se voluntar în această activitate, cu tot sufletul și buna lor credință, luptând astfel pentru o cauză nobilă.

Am reușit prin această activitate să distragem atenția bolnavilor de la suferința și durerea lor (în cele mai multe cazuri înfiorătoare) și uneori chiar am sâdit puțină speranță, exemplu viu fiind una dintre pacientele suferinde de cancer, care în cadrul unuia dintre atelierele de pictură la care a participat a afirmat: “am înțeles că pictura îmi va prelungi viața”.

Ideea de bază când am demarat acest proiect, era de a implica comunitatea în viața acestui spital, în special în viața bolnavilor incurabili, aflați în stadiul terminal, pacienții de la etajul 3, însă apelurile noastre disperate, în cele mai multe cazuri, au ramas fără ecou.

Problema cea mai acută la ora actuală este ca materialele achizitionate cu banii obținuți din sponsorizarea pe care o societate comercială din județul nostru, care ține să își păstreze anonimatul, a avut bunăvoința să ni-i pună la dispozitie, sunt pe sfârșite, iar acest proiect, inițiat cu mari greutăti, tinde să moară acum când a fost pus pe roate, cât de cât. Din acest motiv vă cerem ajutorul. Un gest mic pentru mulţi dintre noi poate reprezenta pentru aceşti pacienti un sprijin real.

Pentru aceasta va punem la dispoziție mai multe metode de a ne sprijini prin donatii financiare sau de bunuri.

DONATII PRIN BANCĂ SAU MANDAT POȘTAL
Donatiile voastre pentru ASOCIATIA UMANITARA DE SPRIJIN A SPITALULUI MUNICIPAL CODLEA sunt așteptate în contul special destinat, RO74BRDE080SV13571660800 (lei), deschis la BRD-GSG Codlea:
– prin transfer bancar;
– prin depunerea de numerar la orice agenţie BRD-GSG;
– prin mandat poştal de la orice oficiu poştal din ţară.
De asemenea se poate face o donatie direct în numerar, la sediul nostru. Eliberăm chitantă fiscală.

DONATII ÎN BUNURI ȘI SERVICII
– Acceptăm cu bucurie donaţii (materiale pentru arta plasctica si art-hobby, materiale de construcţie, produse de igienă, servicii etc.) pentru ASOCIATIA UMANITARA DE SPRIJIN A SPITALULUI MUNICIPAL CODLEA. Va rugăm să ne contactati in acest sens.

SPONSORIZĂRI
– Societăţile comerciale care doresc să sprijine ASOCIATIA UMANITARA DE SPRIJIN A SPITALULUI MUNICIPAL CODLEA pot încheia contracte de sponsorizare cu organizaţia noastră şi pot beneficia de facilitățile fiscale prevăzute de lege

Psiholog,

Cristina Țirea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. am fost azi ora 12:45 jos la urgente pt ca ma simteam rau , pt ca nu am medic de famile din codlea doamna de la urgente care deabea sa sinchisit sa imi raspunda , cred ca isi scosese o masea sau asa ceva , nici macar nu mi-a luat o tensiune a spus ca e contra cost , nu se poate asa ceva ce spital este asta ? ditai spitalul si nu se ia o tensiune decat contra cost pt ca nu ma medic din codlea
    rusine sa va fie
    nici nu ai curaj sa te imbolnavesti
    o sa chem televiziunea sa vad ce se intampla
    RUSINE!!!!

Comments are closed.