O duminică faină la Codlea, cu Văru’ Săndel și toate grupele de dansatori de la ,,Măgura”

0
1.783 vizualizari
views

Prima zi de sărbătoare s-a desfășurat într-o sâmbătă rece de toamnă așa cum organizatorii se așteptau dealtfel pentru Festivalul Sărbătoarea Toamnei ”Mărul Dulce” și priveau pe tablete prognoza meteo la minut în Promenada Centrului Istoric al municipiului Codlea, o zi în care au urcat pe scenă dansatori și interpreți locali sau invitați din vecini, cunoscuți sau arhicunoscuți dar și mai puțin cunoscuți.

Evenimentul ajuns la ediția a IX-a fost organizat și de această dată de aceeași Casă de Cultură a Municipiului Codlea sub patronajul Primăriei Codlea.

Așa cum ne-au obișnuit deja, oficialitățile locale n-au considerat necesară prezența între cetățeni că de, alegerile locale au trecut. Nu că ar fi fost între cetățeni cei aleși de pe la București, sau cei care se pregătesc pentru alt mandat pe-acolo cum ar fi fost normal, dar dacă domniile lor consideră că trebuie să apară între cetățeni atunci când se apropie alegeri, de orice fel, îi înțelegem (sau ne facem că înțelegem).

Oricum s-au trezit unii să critice, aceiași de fapt, tipic arțafoilor habarniști într-ale actului cultural, dar care simt ei să critice orice. Revenind la lucruri serioase, trebuie să apreciem efortul celor de la Casa de Cultură, în fața cărora ne înclinăm. O sâmbătă seara rece la Codlea, terminată cu prestația lui Eduard Ungureanu din Brașov, dublu finalist Next Star, cu cei de la SuperChill care-au încălzit cu adevărat atmosfera prin prestația lor pe scenă, seara culminând cu vecinul de la Ghimbav Coco și-ai lui SuperCoco, deși în Promenadă au mai rămas doar comercianții…

Ziua a doua a evenimentului a început cu apariția în Promenada Centrului Istoric a îndrăgitului actor și interpret Văru’ Săndel, cel care-a fost amfitrion al evenimentului pentru ziua de duminică. Și profesionalismul ,,vărului” s-a văzut și s-a simțit încă de la debut. Poate că așa învață și organizatorii că la un astfel de eveniment ar trebui să prezinte întotdeauna un profesionist. Promenada codleană a devenit un adevărat furnicar odată cu perindarea pe scenă a micuților dansatori de la Ansamblul ,,Măgura” însoțiți ca de fiecare dată de părinți, bunici, rude și prieteni care au creat cu adevărat o atmosferă de sărbătoare. După fiecare prestație a micuților dansatori, aceștia au fost invitați la tradiționala ,,Varză cu cârnați” excelent preparată de cei de la Guerilla Cooking, prezenți în Promenadă pe toată durata evenimentului. Munca depusă de copiii Codlei și de profesioniștii coregrafi ai Ansamblului ,,Măgura” s-a văzut pe scenă, acolo unde micuții au cântat și dansat, etalând suite de dansuri populare din mai toate zonele țării. Și cum au mai dispărut din greșelile evenimentelor trecute, publicul prezent a fost darnic cu aplauzele la adresa copiilor. Pe lângă copiii din Ansamblul ,,Măgura” au urcat pe scenă și vecinii dansatori de la Ansamblul ,,Floare de castan” din Hălchiu și cei de la Ansamblul Folcloric ,,Transilvănean” din Vulcan.

Aplauze la scenă deschisă au primit deja consacrații dansatori de la Ansamblul ,,Măgura” Senior. N-au lipsit de la eveniment nici dansurile săsești deja tradiționale la evenimentele din Codlea. Venită direct de la Cluj-Napoca, a încântat asistența destul de numeroasă, interpreta de muzică populară Lucia Potra. Recitalul acesteia a făcut ca publicul numeros să încingă hore în Promenada codleană. Și recitalul oferit de Văru’ Săndel i-a făcut pe cei prezenți să facă risipă de aplauze la cântecele dar mai ales la glumele ,,vărului Săndel”, foarte iubit și apreciat la Codlea. Pe toată durata zilei, acesta s-a pozat cu doritorii de-a obține o amintire în imagini. Festivalul a fost încheiat de solista Dora Bodean din Dumbrăvița și formația ,,Adagio” din Codlea condusă de maestrul Virgil Bădulescu. Chiar dacă vremea a fost destul de rece, vinul și mustul, dar și pălinca, au fost de succes la Codlea în Promenadă, pe lângă micii cu muștar, Kurtoscolacsii   și merele fripte la cea de-a IX-a ediție de la ,,Mărul dulce” Codlea 2016…

 

Galerie foto ziua de sâmbătă CLICK AICI

Galerie foto de duminică CLICK AICI

dsc_0425-copy dsc_0049-copy dsc_0071-copy dsc_0085-copy dsc_0118-copy dsc_0264-copymarul d

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic