O bătrână dă o lecție dură orășenilor care au nevoie de slugi

2
5.158 vizualizari
views

O bătrână dă o lecție dură orășenilor.  Femeia din localitatea Cincu a ieșit la poartă dis-de-dimineață și curăță cu un cuțit iarba ieșită printre pavelele de pe trotuar, în fața casei unde locuiește. Am întrebat-o dacă nu este o muncă grea să trebuiască să stai aplecat tot timpul și să scormonești cu o unealtă rădăcina ierbii. Femeia s-a ridicat și mi-a zis pe un ton sfătos: ”Se vede că sunteți de la oraș, domnule dragă! Noi nu avem nevoie de slugi E rușine mare să nu îți faci curățenie în bătătură! Să veniți la lucru câmpului să întrebați dacă e greu, nu la plivit buruiana în fața casei

Avea dreptate, bătrâna…  Când am ajuns acasă la Codlea am văzut angajații de la salubritate făcând același lucru în fața caselor unora care, așa cum spunea și bătrâna, au nevoie de slugi.

Înțeleg să plătești pentru servicii de salubritate să îți ridice gunoiul, să se măture domeniul public și să fie desfundate gurile de colectare pluvială. Dar să vină ”sluga” să îți curețe iarba de pe trotuar? Nu e mai mare rușinea?

Faceți un exercițiu în timp ce vă plimbați pe strazile orașului și priviți câți și-au curățat în fața casei?

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Dle dragă ,prin anii ’60 sâmbăta totul omul ieșea în fața casei și-și făcea curățenie !!..,erau întrecere între străzile orașului… strada care câștiga competiția anuală primea steagul orașului ,pe care îl punea la vedere timp de un an!!!.., toate astea se petreceau înainte de invazia popoarele migratoare…țin minte că pe Strada măguri a stat steagul vreo șase ani la rând…de…era alta lume..!!.. păcat !!!.. apropo nici acum locatarii străzi Avram Iancu n-au pus florile pe rigolele din fața porților… rușine!!!!

  2. Foarte superficial mod de gandire! Sunt oameni care ar vrea, dar fizic nu mai pot. Sunt tineri care muncesc foarte mult si nu au timpul necesar. E modul de gandire comunist pe care l-am intalnit cand m-am mutat la Codlea. Sunt angajat, sa zicem la IMC, inainte de ’89, ma duc semnez condica, ma intorc acasa, curat la vaca, fac ceva treaba in gradina, ma intorc la fabrica, semnez condica si ma intorc acasa dupa o zi „grea” de munca! Nici taran, nici muncitor! Oare cei sustinuti financiar de primarie nu ar putea, la solicitare si contra cost, sa mature, sa curete buruienile, sa dea zapada?
    A lauda un batran pentru ca face un efort prea mare pentru varsta lui, in loc de a-i recomanda moderatie, doar ca da bine, este echivalent cu „faceti efort dragilor, sa scapam mai repede de voi!” Traiasca PSD-ul!

Comments are closed.