Nou atelier amenajat de DRÄXLMAIER la Școala Profesională Germană Kronstadt

0
3.976 vizualizari
views

DRÄXLMAIER Brașov a inaugurat la Școala Profesională Germană Kronstadt noul atelier dedicat elevilor care studiază profesia de confecționer interioare auto. Aici  elevii vor putea efectua atât sesiunile de teorie, cât și cele de practică, învățând să utilizeze aparatura aferentă.

Brașov, 23 Noiembrie 2017. Programul de educație profesională susținut de DRÄXLMAIER Brașov în cadrul Școlii Profesionale Germane Kronstadt a demarat în anul 2012, cu cinci elevi. În anul școlar 2017-2018, compania susține specializarea a 70 de tineri. Dacă în prima parte a programului de învățământ, elevii petrec mai mult timp în școală, în etapa următoare ei continuă educația practică în cadrul atelierului amenajat în companie, unde se vor familiariza cu utilajele și cu procesele folosite în activitatea de producție.

”Ne bucurăm că am inaugurat, în cadrul Școlii Profesionale Germane Kronstadt, acest atelier pentru elevii școlii profesionale din Brașov. Ca partener responsabil al comunităţii, considerăm că asigurarea specialiştilor de mâine este extrem de importantă. Îi susținem pe elevii noștri pe toată perioada studiului și, după absolvire, cei mai buni dintre ei au şansa să îşi continuie cariera alături de noi”, a declarat Dr. Daniel Heymann, Director General DRÄXLMAIER Brașov.

Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al DRÄXLMAIER Group a accentuat importanța formării viitorilor profesioniști. ”DRÄXLMAIER Group investește constant în formarea educațională. România a fost prima țară în care am introdus sistemul dual după Germania și, preluând modelul de succes dezvoltat aici, am extins sistemul în multe alte țări. Formarea noilor generații este esențială pentru dezvoltarea companiei în viitor”, a afirmat Barbara Gerber.

”Avem o colaborarea excelentă cu DRÄXLMAIER Brașov, suntem parteneri din anul 2012, an în care a fost inaugurată școala, la inițiativa Clubului Economic German Brașov, alături de Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Școlar Brașov. Compania DRÄXLMAIER  s-a implicat activ în formarea tinerilor, la început pentru calificările Operator pe mașini cu comandă numerică și Electromecanic mașini și utilaje, iar în prezent asigură condițiile optime de formare și pentru calificările de Sculer-matrițer și Confecționer articole din piele și înlocuitori pentru industria auto. Tinerii instruiţi în acest sistem dual au toate competențele necesare pentru a începe să lucreze într-o companie după absolvire”, a declarat Daniela Croitoru, Director Adjunct al Școlii Profesionale Germane Kronstadt.

Elevii consideră că noul atelier amenajat le va fi de mare folos în acumularea informațiilor.  ”Noul atelier ne ajută să combinăm teoria și practica, ceea ce înseamnă că, în cadrul unei lecții,  imediat ce aflăm informațiile, le putem pune în practică și astfel reținem mult mai ușor”, spune Diana Tomoș, elevă în clasa a XI-a la specializarea confecționer articole din piele și înlocuitori.  

DRÄXLMAIER Group susține programe de educație profesională prin colaborări durabile cu licee din toate oraşele în care își mai desfasoară activitatea: Brașov, Timișoara, Hunedoara, Satu Mare şi Piteşti.

DRÄXLMAIER Group apreciază colaborarea cu Școala Profesională Germană Kronstadt, precum și cu celelalte instituții de învățământ din țară.  

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic