Nici vorbă de defrișări! În zona Mărul Dulce se construiește în baza unui PUZ aprobat de CL

7
1.933 vizualizari
views

Ca urmare a mai multor sesizări primite atât pe adresa redacției, dar și din cele relatate de cititorii noștri pe diferite canale de comunicare potrivit carora în zona Mărul Dulce se defrișează și se strică vegetația, acolo existând și un rezervor cu apă al orașului, am făcut cercetări pentru a stabili cum stau lucrurile.

Astfel, am aflat de la primărie, departamentul ,,Urbanism”, ca în zonă se construiește, fiind vorba despre un plan urbanistic zonal, depus de către o persoana privată care are teren în acea zonă, proiect aprobat de către consiliul local.

Am luat legătura și cu prestatorul de servicii, dirigintele de șantier, acesta asigurându-ne că lucrarea se execută în termenii stabiliți, lucru confirmat și de către viceprimarul Urdea Virgil, aflat la fața locului. Este normal ca zona să arate ca un șantier, doar se toarnă betoane și se scoate pamânt, nu se culege polen din flori. Însă la finalizarea lucrărilor Mărul Dulce va avea același aspect frumos, avându-se în vedere respectarea tuturor normelor igienico-sanitare pentru funcționarea bazinului de apă din imediata apropiere a construcției.

Printre altele, am aflat că vis-a-vis de vechiul bazin de apă (mai sus) se va construi un bazin nou cu o capacitate de stocare a apei potabile suficient de mare, și că în acest sens au fost demarate lucrările de îndreptare și amenajare a locului. Remintim cititorilor noștri că rețeaua de apă va fi racordată la noul viaduct de la Tărlung.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

7 COMENTARII

 1. Ai informatii cand se va conecta Codlea la reteaua de apa de la Tarlung ? Chestia asta o stiu de vreo 2 ani si jumatate insa se pare ca a ramas la nivel de zvon.

 2. Stiu respectivul articol, insa din 7 iunie si pana in 5 septembrie sunt aproape 3 luni. Las-o-n @#$%!# de treaba ca parca trag conducta aia de pe Luna. In 3 luni n-au fost in stare sa ajunga de pe terenul serelor pana la reteaua principala ?

 3. „Însă la finalizarea lucrărilor Mărul Dulce va avea același aspect frumos”

  Da, da; cu ceva mai puțini copaci, dar cu ceva mai multe betoane. Dar dacă au aprobat ”esteticienii” din CJ, așa o fi; cu siguranță știu ei mai bine ce e frumos și ce nu. Vorba aia, doar nu merge nimeni pe Mărul Dulce să culeagă polen, ci să admire betoane.

 4. Stimate domnule Stan,
  putin speriat, mai bine spus socat si cu tristete am citit articolul D-voastra despre lucrariile din zona Marul Dulce. Personal nu sunt convins ca totul a mers curat la CJ.
  V-as ruga, puteti sa facet mai multe poze si sa mi le trimiteti? Vrem sa le punem pe situl nostru http://www.zeiden.de.
  Cu respect si stima,
  UB

  • Stimate domnule Udo Buhn,
   in urma cu 2 zile am luat legatura cu proprietarul terenului, acolo unde in baza proiectului aprobat se construiesc cele 8 case. Domnul Adi Butum, caci despre el este vorba, mi-a confirmat ca terenul a fost achizitionat de dumnealui in urma cu 7 ani si ca abia acum investeste. Sigur ca va pot trimite mai multe fotografii pentru edificare si totodata vom incerca sa aducem si alte detalii pentru a face lumina in aceasta situatie.

   Cu stima,

   Ovidiu Stan

 5. As putea sa fac niste completari la articolul tau….
  Proprietarii terenurilor de pe partea dreapta(partea cu castelul de apa) a drumului sunt in ordine:Butum A., Bianu A., Bianu R., Bianu T., Bruss W., Balan G; numai ca partea interesanta este ca la acesti 5 proprietari care au inceput demersurile pentru intocmirea PUZ-ului s-au mai adaugat si altii gen fostul primar Popa care detine terenul de vizavi.
  Intamplator am lucrat la intocmirea Studiului de Solutie pentru AEE a zonei pentru cei 5 beneficiari, insa dupa avizarea lucrarii mele s-au petrecut niste lucruri interesante……Lumina se va face cand vor fii inchise anumite persoane pentru trafic de influenta.

Comments are closed.