Nefiresc și ilegal – Locuri de parcare în dreptul trecerii de pietoni

0
985 vizualizari
views

Se poartă! Prin toate cartierele înghesiuite de locuri de parcare, în care copiii sunt nevoiți și au acest drept de a traversa strada. Și n-ai ce face, în condițiile în care infrastructura nu permite. Limitarea de viteza de 5-10km/h este impusă pentru a preveni evenimentele nedorite. Dar acest lucru se întâmplă în cartier, nu pe un drum național.

Dar dacă o situatie similară am întâlni-o pe DN1, lucrurile ar parea nu doar în afara legii, ar fi de-a dreptul nefirești, nu?

Unde anume?

La trecera de pietoni din centru,  lângă ciupercuță, există aceasta situație de mult timp. Pietonul cuminte așteaptă să traverseze, numai că nu ajunge de pe un trotuar pe altul, ci peste mașinile parcate, 6 la număr, cât prevede parcarea rezervată Administrației Fiscale Codlea. Este absurd, ne spune cetățeanul care a sesizat aspectul. Normal ar fi ca în locul parcărilor să fie zonă de așteptare și două trepte care să te ducă pe trotuar, iar lângă, rampă pentru persoanele cu handicap.

În situația actuală, pietonul este nevoit să ocolească sau sa traverseze așa cum o face de multe ori, în diagonală, depășind zona de siguranța delimitată de trecerea de pietoni. Ironia? Pe același stâlp există semnul de parcare rezervată AFP și semn cu trecere de pietoni.

Ce trebuie făcut?

Îndreptarea acestei stuații nu necesită mari investiții. S-ar gasi 5 saci de ciment, nisip și apă, plus o hotărare de Consiliu Local (aviz comisia circulație rutieră) și bunăvoință. Iar cele 6 locuri de parcare pot fi mutate lângă ciupercuță.

Toată povestea în 50 de secunde în materialul filmat.

Material video explicativ

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic