National Salsa Congress, Brașov 24-27 ianuarie 2013

0
1.276 vizualizari
views

Salseros români din toate colţurile lumii, a venit vremea din nou să ne unim!

În perioada 24-27 ianuarie 2013, Salsa Picante şi Academia de Dans vă invită la Braşov, la a 7-a reuniune anuală a şcolilor şi dansatorilor de salsa din România, numită începând din 2011 – Congresul Naţional de Salsa!

Din 2007, de la prima ediţie a Festivalului Naţional de Salsa, numărul dansatorilor, instructorilor şi a şcolilor de salsa participante a crescut an de an, şi datorită lor Festivalul a ajuns la maturitatea unui Congres, anul trecut numărul celor prezenţi depăşind 1700, iar în 2013 ne aşteptăm la o prezenţă şi mai numeroasă.

Congresul Naţional de Salsa dezbate strategia de promovare şi dezvoltare a reţelei şcolilor de salsa din România. Situat în centrul ţării Braşovul atrage la acest Congres toate şcolile de salsa din ţară, fiind un bun prilej de întâlnire pentru dansatori, de promovare a instructorilor din ţară şi nu în ultimul rând un prilej de mediatizare a dansurilor sociale.

Congresul Naţional de Salsa este găzduit de Hotelul Aro Palace 5* de cinci ani la rând şi la această ediţie se va derula în totalitate aici.

A 7-a ediţie a Congresului Naţional de Salsa aşteaptă iubitorii de salsa cu:

– 4 săli spaţioase pentru workshopuri: Lobby Hall, Sala Mare şi două săli de conferinţă mari, Europa 3 şi Europa 2 cu peste 45 de ore de worskhopuri susţinute instructorii de salsa din ţară   – concurs de salsa Jack&Jill cu premii valoroase, showuri spectaculoase prezentate de şcolile participante

– 4 nopţi de salsa&bachata&kizomba party în incinta Hotelului Aro Palace : joi (Preparty) în Sala Mare, vineri şi sâmbătă în trei săli în paralel (Lobby Hall, Sala Mare, Salonul Alb) şi duminică seara în Lobby Hall

Concert live – pentru a doua oară la Braşov, concert salsa susţinut de trupa TUMBAITO (Bulgaria)

– Întâlnirea anuală a reprezentanţilor şcolilor de salsa din România (dezbateri legate de Federaţia Română de Salsa şi anunţarea evenimentelor de salsa din România care vor avea loc în 2013)

Şcolile de salsa prezente:

Braşov: Salsa Picante, Salsa Braşov, Step in2 Salsa, Salsa Libero

Bucureşti: Salsa Factory, Wilmark Dance Academy, Salsa Galaxy, Mania Latina, Love to Dance, LatinDance, DekaDance Academy, Melodia Project, Oportunidad Escuela de Salsa, Electric Salsa, Salsa Veneno, Salsa Imperius, Corazon Latino, Con Sabor

Buzău: Salsa Place
Călăraşi: DanceFeelings
Cluj-Napoca: Salsa Caliente, Salsa Brillante, Bailarte Dance School, AIRE, Fiesta Cubana
Constanţa: Salsa Friends, Salsa Encanto, Pro Dance Constanţa
Craiova: Salsa Imperius
Focşani: Salsa for All
Galaţi: Ritmo Caliente, Salsa Mania
Iaşi: Universul Latino
Mangalia: Salsa Mi Vida
Oradea: Feeling Dance
Piteşti: Aristocratique Dance
Ploieşti: Salsa Passion
Satu-Mare: Passion 4 Salsa, Loga Dance School
Sibiu: Academia de Dans, MotionArt
Târgovişte: Salsa Linda, Salsa Elegante
Tg.Mureş: Salsa4Fun, King Salsa
Timişoara: Salsa Addicted, Salsa with Attitude, Salsa Licious
Zalău: Sabor a Cuba

DJs: DJ Romy aka The Preacher, DJ Monik, DJ Bidi, DJ LiviuX aka Gabriel, DJ Mikael El Sabroso, DJ Raz, DJ My_Urri, DJ Syl, DJ Martin, DJ Bosc, DJ Bratucci

MC: Dragoş Balea – Salsa Galaxy, Justinian Radu – Salsa for You
Wilmark Rizzo Hernandez – Wilmark Dance Academy

PROGRAM

Joi, 24 ianuarie 2013 – Hotel Aro Palace 4* (B-dul Eroilor nr.27) – Sala Mare

22.00 – 23.30 PreCongress Party / Dress code: Etno

23.30 – 00.00 – Showuri prezentate de şcolile participante

00.00 – 04.00 – PreCongress Party (continuare)

Vineri, 25 ianuarie 2013 – Hotel Aro Palace 5*(Lobby Hall&Sala Mare&Salonul Alb)
18.00 – 21.00 Înregistrarea participanţilor (secretariatul Congresului)/Lobby Hall

20.00 – 21.00 Confirmarea prezenţei concurenţilor pentru concursul Jack&Jill
21.00 – 21.30 Tragerea la sorţi a perechilor din concurs / Salon Fresca
21.30 Deschiderea Congresului Naţional de Salsa  / Dress code: alege una dintre culorile drapelului: Roşu, Galben şi Albastru
21.30 – 23.00 Concurs Jack&Jill / Dress code conform regulament/Lobby Hall
21.30 – 00.00 Warm up Salsa Party / Sala Mare
23.00 – 00.00 Showuri susţinute de şcolile participante / Lobby Hall
00.00 – 06.00 National Salsa Party I/ 3 săli / Lobby Hall & Sala Mare & Salonul Alb

Sâmbătă, 26 ianuarie 2013 – Hotel Aro Palace 5*

11.00 – 17.00 Workshopuri susţinute de instructorii de salsa din România

22.00 Congresul Naţional de Salsa – Seara de gală / Dress code: Elegant în ALB
22.00 – 00.00 Showuri susţinute de şcolile participante /Lobby Hall

22.00 – 00.00 Warm-up salsa party / Sala Mare
00.00 – 06.00 National Salsa Party II / 3 săli / Lobby Hall & Sala Mare & Salonul Alb

Duminică, 27 ianuarie 2013 – Hotel Aro Palace 5*

11.00 – 17.00 Workshopuri susţinute de instructorii de salsa din România

17.30 – 19.30 Întrunirea anuală a instructorilor şi liderilor şcolilor de salsa

22.00 Congresul Naţional de Salsa / Lobby Hall / Dress code: Dungi, carouri şi buline
22.00 – 22.45 Concert TUMBAITO (Bulgaria) partea I
22.45 – 23.30 Concurs Jack&Jill pentru instructori (Battle)
23.30 – 00.30 Concert TUMBAITO (Bulgaria) partea II
00.30 – 06.00 National Salsa Party III

ORGANIZATORI: SALSA PICANTE şi ACADEMIA DE DANS Braşov

PARTENERI:  Regiotrans, Vision International People Group,  Hotel Aro Palace

SPONSORI: Dailies, Freshlook, Fonoterm, Allview, Endever Print, Hotel Ambient, My sound, Sonor Stage Solutions

PARTENERI MEDIA:  Salsa TV,  Digi24 Braşov,  Radio Corazon, Kiss FM, Magic FM, Brasovul Tau, iubescbrasovul.ro, Zile si Nopti, Buna Ziua Brasov

Salsa Picante, prima şcoala de salsa din Braşov, parte din Academia de Dans

Apărută pe scena Salsei din România încă din 2005, şcoala de dans Salsa Picante este prima de gen din Braşov, promovând într-un stil inovator şi avantgardist o largă variaţiune din stilurile de salsa: LA style, NY style, salsa on clave, mambo, rueda de casino, salsa cubana, son cubano traditional.

Experienţa, profesionalismul celor maturi combinate cu îndrăzneala şi dorinţa de afirmare ale celor tineri au ridicat trupa Salsa Picante în top, aceasta fiind câştigătoarea Titlului de “Cea mai bună trupă de salsa din România” în 2010 la Vama Veche Salsa Week, iar în 2011 la Campionatul Naţional de Rueda, Cluj-Napoca a ocupat un binemeritat loc 1. Anul 2012 aduce experinţe noi, Salsa Picante fiind reprezentată prin Monica Dobroiu la World Latin Dance Cup, Miami, SUA, unde a obtinut un valoros loc 2 la secţiunea solo.

Trupa de dans a şcolii Salsa Picante a participat cu succes cu showuri originale şi dinamice la toate evenimentele de salsa organizate în România şi a reprezentat cu mândrie ţara şi peste hotare, la: Salsa Sunrise Festival, Belgia; Salsa del Mar Festival, Franţa; Fanta Salsa Festival, Sofia, Bulgaria; Balkan Salsa Congress, Bulgaria; Berlin Salsa Congress, Pedro Gomez Salsa Weekend, Roma; Salsa Swim Festival, Franta; International Salsa Festival, Monaco.

Toate acestea condimentate cu multă pasiune, ritm şi muzică latino au creat o comunitate puternică de salsa în Braşov, un centru de interes adunând în jur cursanţi din toate categoriile sociale şi de vârstă.

Cei care doresc să cunoască lumea minunată a SALSEI sunt asteptaţi la cursurile de dans a şcolii Salsa Picante. Ele se desfăşoară în sala festivă a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov, iar paşii şi mişcările de salsa sunt predate de instructorii Eva şi Iulian Dinu.

Salsa Picante a reuşit de-alungul timpului colaborări de succes cu celelalte şcoli de salsa din ţară, ceea ce a încurajat ideea organizării Festivalului Naţional de Salsa la Braşov. Festivalul a avut un real succes, crescând an de an, şi în anul 2011 îşi schimbă titulatura în Congresul Naţional de Salsa. La ediţia a 7-a a CNS sunt asteptaţi peste 2000 de participanţi.

CONCERT LIVE CU ORCHESTRA DE SALSA TUMBAITO (Bulgaria)

–        a doua oară în Braşov, la Congresul Naţional de Salsa, ediţia a 7-a!

Trupa de salsa TUMBAITO s-a înfiinţat în ianuarie 2007, fiind formată din 10 muzicieni şi a reusit să ajungă în topul latin din Bulgaria în decursul a unui an. Fondatorul Tumbaito este percuţionistul Kalin Velyov. El a studiat muzica latină la Conservatorul din Rotterdam şi a cântat alături de orchestrele Gerardo Rosales y su Trambuco, Gerard y La Ritmica, Siembra şi Pegasaya.

În aprilie 2007 şi mai 2008 Tumbaito concertează în faţa a peste 2000 de persoane la Fanta Salsa Festival din Sofia. La invitaţia postului naţional de Radio Bulgaria, susţine un concert pentru Euroradio, fiind  difuzat prin satelit în opt capitale europene şi a constituit material pentru un DVD de promovare întitulat „Live in Studio One”.

În martie 2008, Tumbaito susţine un concert alături de trombonistul de renume mondial Jimmy Bosh, iar în august la Festivalul de Muzica MTV de la Burgas cântă împreună cu Frankie Morales.

Prima compoziţie Tumbaito – „dark-haired girl” este prima melodie bulgară de salsa cunoscând o ascensiune rapidă în topul 100 bulgar.

TUMBAITO are în repertoriu hituri de salsa începând cu anii ’70, având ambiţia de a prezenta pe lângă acestea cât mai multe compoziţii proprii.

Orchestra de salsa Tumbaito:

Martin Tashev - lead vocal
Mihail Yossifov – trumpet
Milen Petrov – trumpet
Vili Stoyanov –trombone
Milen Kukosharov – piano
Boris Taslev – bass
Stefan Kojuharov – timbales
Kalin Veliov - congas, vocal

www.tumbaito-bg.com

Despre Salsa

Salsa reprezintă un stil de muzică şi dans ce îşi are originile în America de Sud şi Insulele Caraibe, dar care s-a dezvoltat în toată lumea în diferite variante ceea ce a dus la apariţia mai multor stiluri. Este cea mai populară variaţie a unui dans latino şi dezvoltarea sa într-un fenomen internaţional a luat prin surprindere lumea întreagă!

A devenit mai mult decât un mod de a petrece timpul, este un stil pasional de viaţă pentru mii de persoane din toată lumea prin festivalurile de salsa naţionale şi internaţionale.

Este un dans spontan, posibil chiar şi între două persoane care nu s-au văzut niciodată până în acel moment, dacă cei doi ştiu elementele de bază. În acelaşi timp, este un dans la liber, neavând nevoie de coregrafie. Un dans dinamic, ritmat, combinată cu mişcări senzuale, salsa este considerat un dans distractiv care te ajută să evadezi de grijile cotidiene. Poate fi învăţat de oricine doreşte să încerce ceva nou, indiferent de vârstă şi ocupaţie, ajungând să se îndrăgostească repede de ritm, muzică şi dans.

Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 paşi, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce şi inspiră mişcările femeii. Mişcările picioarelor (paşilor) sunt lente numai în comparaţie cu mişcările braţelor, care trimit în permanenţă diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, etc.

Cuvinte cheie pentru salsa:

ritm, relaxare, comunicare, distracţie, evadare, mişcare, socializare, bunădispoziţie, prietenie, energie pozitivă, recăpătarea încrederii în sine, un mod de a-ţi înfrânge timiditatea, descoperirea feminităţii, un medicament pentru suflet, o cale de socializare.

Compozitori, cântăreţi şi orchestre de salsa: Ignacio Piñeras, Willie Colón, Tito Puente, Tito Rodriguez, Eddie Palmieri, Willie Colon, Perez Prado, Cachao, Ray Baretto, Machito,  Héctor Lavoe, Ismael Miranda, Ruben Bládes, Celia Cruz, Jose Alberto, Gilberto Santa Rosa, Marc Anthony,  Fania Records, Buena Vista Social Club, Nelson Feliciano, El Gran Combo, Grupo Niche şi mulţi mulţi alţii.

www.nationalsalsacongress.ro

Dacă doriti să revedeți din ediția de anul trecut…

https://codlea-info.ro/congresul-national-de-salsa-dans-si-atmosfera-incendiara-la-brasov-prima-zi/

https://codlea-info.ro/congresul-de-salsa-la-brasov-ziua-a-doua/

https://codlea-info.ro/congresul-national-de-salsa-2012-concert-tumbaito-si-concurs-jackjill-profulprofa-ziua-a-treia/

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic