Congresul National de Salsa 2012 – Concert Tumbaito si Concurs Jack&Jill ,,Proful&Profa” (ziua a treia)

0
1.686 vizualizari
views

salsa

Salsa, dans al dragostei, al eleganței și al fineții, al frumuseții și armoniei trupurilor și sufletelor pe ritmuri înnebunitoare!

Iulian Dinu, organizator al minunatului eveniment, ne declara duminică seara: ,,Congresul Național de Salsa e la cea de-a VI-a ediție. Am ajuns la peste 1700 de participanți. Am adus în plus încă o noapte de petrecere, tot la Aro Palace, cu muzică live în concert TUMBAITO din Bulgaria, o trupă foarte titrată care a cântat cu cele mai mari staruri ale salsei din Statele Unite. Am avut și un concurs trăznit, pentru prima oară Jack & Jill „Profu’ & Profa”. Se aleg un număr de băieți și un număr de fete, se amestecă și se trag la sorți. Nimeni nu știe înainte cu cine va dansa. Asta înseamnă salsa, improvizație și pasiune. Este un maraton al dansului, al ritmului, al bunei dispoziții. La Brașov se strânge toată crema salsei din țară. Evenimentul nostru este barometrul mișcării salsa din România.”

DSC_0073 (Copy)Adevărati profesioniști, care mai de care mai pasionali, mai inventivi, mai aproape unul de celălalt și de muzica ce i-a unit, s-au reunit pe ringul de dans din Sala Mare a hotelului Aro Palace pentru a da viață celei mai frumoase seri de ianuarie de la Brașov, duminică, 22 ianuarie 2012.

Maratonul de dans a continuat a treia zi a Congresului National de Salsa cu workshopuri de la 11 dimineața ținute în paralel în 4 Săli (Lobby Hall, Sala Mare, Salonul Albastru, Salonul Alb – Aro Palace).

Participanții au avut ca temă să aleagă cele mai haioase, ciudate, colorate combinații vestimentare (Dress code: kitsch).

Partea I a concertului TUMBAITO din Bulgaria:

Orele 22. 00: 20 de perechi viu colorat îmbrăcate dansează pe muzica TUMBAITO. Ringul e un amestec de mișcare și culori: roșu, verde, roz, portocaliu, albastru, auriu, argintiu…

Orele 22.30: Ringul de dans devine o a doua scenă. 30 de perechi multicolore se armonizează perfect pe ritmurile de salsa. Buline, bretele, dungi, pătrățele, dantele, fundițe, volane, cravate, papioane, curele, pălăriuțe, șepcuțe de tot felul…

Orele 22.45 : 60 de perechi deja în ring!

Concertul TUMBAITO e un succes, aplauzele ne-o confirmă. În fața scenei se formează o linie de performeri cu aceleași mișcări. Apoi două, apoi trei și chiar patru rânduri de dansatori la fel. Treptat, tot mai mulți se molipsesc.

Orele 23: Concurs Jack & Jill „Profu’ & Profa”. Concurează cei mai buni dintre cei mai buni. Pentru locul I, sponsorii de la compania Regio Trans au oferit premii de cate 300 de euro pentru fiecare câstigător.

Prima probă. Partea serioasă de salsa. Privitorii încurajează perechile din concurs. Se dansează chiar și în afara concursului.

Proba a doua. Switch. Fetele conduc băieții. Patru melodii superbe. Balconul s-a umplut de comentatori profesioniști.

Probele trei si patru. Concurenții au avut de executat pași de  salsa mai dificili.

Proba cinci. Limbo dance! Adevarata demonstrație de originalitate!

Proba șase. Vals! Dansatorii alunecau pe ring neobosiți. Valuri de mâini ridicate.

Din 15 perechi de concurenți de excepție, punctajul maxim a fost obținut de perechea 15 (Mircea și Dana) și de perechea 12 (Adi și Alina). Pentru a se decide cine primește premiul, au mai dansat un dans, câștigătorii fiind aleși de juriu și public – perechea cu numărul 12!

Cea mai frumoasă parte a concursului a fost prezentarea perechilor, care au etalat cele mai neașteptate combinații spectaculoase.

Surpriza serii a fost oferită de 6 perechi de la Salsa Picante care au prezentat un amestecat toate show-urile  și toate costumele într-un singur moment artistic, numit de prezentator ,,Kitch Show”.

Concurs Jack&Jill ,,Proful&Profa”

A urmat partea a doua a Concertului TUMBAITO.

Ora 1.30: Dansau în ring peste 150 de perechi! Sala s-a transformat într-o scenă imensă! De neuitat!

Sandrija Kudirkaite, reprezentantă a firmei Vision International People Group (sponsor al Congresului Național de Salsa), ne-a declarat:

,,Pentru firma noastră și pentru mine personal a fost o imensă onoare să luăm parte la acest show incredibil. De fapt, susținem ideea unei vieți de calitate, a unui mod activ de a trăi din plin. Transmit cele mai bune gânduri și aprecieri pentru organizatorii evenimentului, Iulian și Eva, care au depus mult efort. Tot ce s-a întâmplat în aceste seri pe scenă a fost într-adevăr la un nivel foarte înalt. Sunt fericită că mă aflu în România. Am vorbit celor de peste hotare despre acest congres și oamenii au rămas impresionați pentru că este ceva unic!  În fiecare an vom fi aici la Brașov în ianuarie, deja ne facem planuri cu privire la următorul Congres !”

Petrecerea a continuat până în zori.

Galeria Foto Facebook !

Concert ,,Tumbaito” – Bulgaria


Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic