Municipiul Codlea, capitală internațională a skandenbergului

0
384 vizualizari
views

Sportivi din 10 țări s-au întrecut la prima ediție  ”Dracula Armwrestling International Cup”, organizată de Federația Arm Power, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Codlea. Evenimentul a reunit aproximativ 120 de concurenți din Serbia, Polonia, Ungaria, Spania, Grecia, Ucraina, Slovacia, Bulgaria, Republica Moldova și România.

Este prima competiție de o asemenea anvergură la care au participat atât băieți cât și fete, moment titrat și de presa internațională pentru buna organizare a românilor și desfășurarea impecabilă de la Codlea, cu un arbitraj foarte bun și spirit de fair-play. Competiția s-a desfășurat pe categorii de greutate și vârstă, pe brațul drept și brațul stâng, iar la final cei mai buni sportivi s-au întâlnit în categoriile de OPEN Junior, Master și Seniori.

Sportivii au primit kituri de participare conținând suplimente nutritive, băuturi energizante și hidratante, tricoul competiției și o masă caldă. Înscrierea s-a făcut fără taxă. Toate facilitățile sunt o premieră pentru skandenberg, mai ales că  podiumul de premiere de la OPEN a fost remunerat cu sume consistente de bani oferite de sponsorul TESS Brașov. 

Logistica a fost asigurată în mod profesionist de o echipă din Polonia, iar arbitrajul a fost condus de către Judyta Wiercinska din Polonia, coordonatorul echipei de arbitraj pe Europa. În mod neașteptat de generos, mediul de afaceri a susținut competiția cu sponsorizări în bani, produse și servicii. 

Acest eveniment extraordinar a atras 118 sportivi din diferite țări care s-au confruntat în dueluri pline de emoție și rivalitate sportivă. Turneul a reunit sportivi din Serbia, Ungaria, Spania, Grecia, Ucraina, Slovacia, Bulgaria, România și Polonia.

În timpul competiției nu au lipsit luptele palpitante și duelurile aprige, care au durat chiar și câteva minute. Publicul adunat la Centrul Comunitar Codlea a putut urmări în direct spectaculoasele dueluri, dar pentru cei care nu au avut ocazia să fie prezenți, a fost pregătită o transmisiune specială online, care a făcut posibilă urmărirea luptelor din toate colțurile lumii.

Unul dintre participanții remarcabili la acest prestigios turneu a fost Przemysław Ciba, care provine din Busko-Zdrój. La categoria Masters 95 kg, el a urcat pe podium, câștigând medalii de aur atât la mâna stângă, cât și la mâna dreaptă. Nu numai atât, Ciba a triumfat și la categoria Open Masters, ceea ce i-a adus titlul de câștigător și distinsul trofeu „Dracula Armwrestling International Cup”.

Przemyslaw Ciba le-a mulțumit adversarilor săi pentru duelurile extraordinare și tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment sportiv. Acesta nu este doar un triumf individual, ci și o dovadă că acest sport aduce împreună oameni din diferite culturi și naționalități, creând o atmosferă uimitoare de rivalitate și prietenie.

„Dracula Armwrestling International Cup” nu este doar o oportunitate pentru rivalitatea sportivă, ci și o platformă de integrare și schimb de experiență între luptătorii de armwrestling din diferite țări. Astfel de evenimente contribuie la dezvoltarea sportului, promovează un stil de viață sănătos și arată puterea pasiunii sportive, care poate uni oamenii pe arena internațională.

”Tocmai ne-am întors de la competiție, într-o echipă foarte unită cu Tomasz Freiwald, fiul său Marek și Andrzej Łojas. A fost un concurs foarte frumos, bine organizat de Vlad Dan. Am fost primiți foarte frumos, fiecare participant a primit cadouri, inclusiv tricouri cu sigla competiției. O masă caldă și băuturi au fost asigurate de organizatori în timpul concursului. La Codlea au venit mulți sportivi de valoare din opt țări. În total, a fost o participare de peste 100 de jucători. Un juriu profesionist a supravegheat desfășurarea corectă a turneului. Ne-am reprezentat țara cu demnitate la această competiție. Marek a concurat la categoria 63 kg la juniori și seniori. El a ocupat locul 6 atât la categoria seniori, cât și la juniori. Andrzej a concurat la categoria Masters plus 95 kg. A ocupat un înalt loc 4 la mâna dreaptă. A ocupat locul 6 la mâna stângă, iar eu am concurat la categoria Masters 95 kg. Am câștigat la mâna stângă și la mâna dreaptă. Am concurat și la categoria Masters Open, pe care am câștigat-o. Am concurat și la categoria Masters Open. Salutări călduroase tuturor!”, scrie unul dintre participanții la acest eveniment.

Pe bună dreptate, cel care a avut viziunea organizării unei astfel de competiții și a reușit să demonstreze că este posibil ca în România, la Codlea, să se desfășoare în condiții de apreciat un asemenea eveniment, este președintele Federației Arm Power, Dan Vlad.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ