Mihai Cîmpeanu: ,,Refuz să accept ca pădurea de pe Mărul Dulce să fie tăiată!”

0
1.957 vizualizari
views

Viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Cîmpeanu, a emis o dispoziție prin care interzice libera trecere a mașinilor de lemne care vin din exploatările forestiere din imediata apropiere a orașului.

În fapt, dispoziția de primar este măsura legală care îi permite să blocheze exploatările de pe Mărul Dulce, aflate în proprietatea Romsilva. Nu știm cum s-a ajuns să rămânem  fără pădure în ultimii 20 de ani și cum de pădurea de pe Mărul Dulce nu aparține de Ocolul Silvic Codlea pentru a o putea proteja, cert este că Romsilva a scos la licitație acele parcele pe care se poate exploata masa lemnoasă și vom rămâne fără pădure. Pus în fața faptului împlinit, viceprimarul cu atribuții de primar Mihai Cîmpeanu, a emis dispoziția care poate intârzia sau bloca exploatarea pentru că utilajele nu mai pot urca în zona de pădure de deasupra Codlei și nu mai au pe unde să scoată lemnul, dacă nu cumva firma care exploatează își permite să scoată buștenii cu elicopterul.

Străzile pe care se interzice accesul sunt cele cu acces direct de la ieșirea din pădure:  Șoimului, Vulturului, Nicolae Bălcescu, Căprioarei, Brazilor, Cărării, Pietrei, Cetății, Mărul Dulce, Iosif Comanescu, Scheilor, Câmpul Alb și Venus.

Vom urmări subiectul îndeaproape, cert este faptul că, întrebat despre dispoziția emisă, Mihai Cîmpeanu a spus: ”Refuz să accept ca pădurea de pe Mărul Dulce să fie tăiată!”

 

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic