Marius Dunca: Nimic pentru oameni și economie în guvernarea PNL!

0
613 vizualizari
views

Românii, pe locul 2 în topul pierderii veniturilor în pandemie.
La un an de guvernare PNL, românii își văd veniturile semnificativ diminuate și nu au parte de siguranța locurilor de muncă. Marius Dunca, candidatul PSD Brașov la Senat trage un semnal de alarmă legat de situația dramatică în care se află țara noastră.
”Cel mai recent sondaj comandat de Parlamentul European arată că nu mai puţin de 55% dintre români susţin că veniturile deja le-au fost afectate din cauza pandemiei de coronavirus. Ne aflăm astfel pe locul doi în Uniunea Europeană, împreună cu spaniolii şi grecii. Și cum să nu se întâmple acest lucru când Guvernul PNL, în loc să îi trateze pe cetățenii României ca pe niște parteneri, i-a învinovățit în permanență de propagarea pandemiei, le-a îngrădit libertățile și le-a închis afacerile? În lipsa granturilor promise, asistăm la parastasul firmelor din HoReCa. Nu le-a ajuns faptul că au închis restaurantele, au nenorocit și producătorii autohtoni după ce i-au ”gonit” din piețe.
Guvernul PSD a lăsat o rată a șomajului de 4%. ”Specialiștii” de acum de la guvernare au ”reușit performanța” de a aduce acest indicator la valoarea de 5.3%. Cele mai recente date furnizate de Direcția Județeană de Statistică Brașov sunt dramatice. În perioada septembrie 2019-septembrie 2020, județul Brașov a pierdut 4532 de angajați.
Românii au nevoie de siguranța locului de muncă. Programul de guvernare PSD vine cu măsuri punctuale în acest sens. Ne propunem stimularea industriilor autohtone și crearea de locuri de muncă pentru cetățenii țării. Vrem să nu ne mai plece românii la muncă în afară.
Din ce în ce mai multe persoane sunt nevoite să își schimbe locul de muncă, ba mai mult, domeniul de activitate. Avem în plan să oferim vouchere în valoare de 100.000 de €/ companie pentru realizarea reconversiei profesionale a angajaților. De asemenea, vor fi acordați stimuli financiari pentru fiecare companie care înființează și menține pentru o perioadă definită (1-2 ani) noi locuri de muncă.
HoReCa va fi și ea susținută printr-o serie de măsuri:
1.acordarea contravalorii unui salariu minim brut către angajații HoReCa care nu-și pot desfășura activitatea pe perioada restricțiilor, sub condiția ca angajatorul să mențină locurile de muncă pentru o perioadă de minim șase luni de la ridicarea restricțiilor;
2.acordarea unui stimul de reinserție de 60% din valoarea salariului minim brut, pe perioada restricțiilor parțiale, pentru angajații din HoReCa aflați la muncă, sub condiția menținerii contractelor de muncă pentru o perioadă de minim șase luni de la ridicarea totală a restricțiilor;
3.o schemă de ajutor prin care se subvenționează pe perioada stării de urgență / alertă și pentru unitățile a căror activitate a fost suspendată / închisă, o cotă parte de 40% din diferența calculată între cifra de afaceri din 2019 și cifra de afaceri din 2020, cu condiția menținerii activității și a locurilor de muncă;
4.scutirea de impozit pe clădiri și terenuri, pe perioada existenței stării de urgență / de alertă și a închiderii unităților din HoReCa, practic un parteneriat cu autoritățile locale.
Prin programul Start-Up Nation, ediția a III-a, se urmărește finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 lei pe proiect, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă.
De fiecare dată când au venit la guvernare, cei din PNL au tăiat salarii, pensii, au închis spitale. Acum au închis și școlile, restaurantele și piețele. Nu trebuie să îi mai lăsăm pe 6 decembrie să își bată joc de noi! Guvernul PNL este mai periculos decât coronavirusul” a concluzionat Marius Dunca, candidat PSD Brașov la Senat.

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 11200020, executat de Zeiden Media Design SRL

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic