Marian Rasaliu: Îmi asum construirea Ocolitoarei orașului Codlea

0
557 vizualizari
views

Programul de guvernare al PSD pune accent pe investiții și pe descentralizarea alocării fondurilor europene. Marian Rasaliu, candidatul PSD Brașov la Camera Deputaților, consideră că singurul criteriu pentru alocarea banilor este nevoia de dezvoltare a fiecărei regiuni, nu culoarea politică.

”Ne dorim o dezvoltare echitabilă pentru întreg județul Brașov, reducerea decalajelor pe plan rural, creșterea autonomiei locale. Acest lucru poate fi posibil doar printr-o descentralizare a alocării fondurilor europene. Consider că este vital să creștem capacitatea consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene. De asemenea, este vital însă să simplificăm procedurile și să eliminăm blocajele, să lucrăm în parteneriat cu beneficiarii și să acordăm asistență profesionistă în pregătirea proiectelor.
Am identificat mai multe proiecte de investiții la Codlea pentru care voi lupta să fie finalizate. În primul rând, mă refer la demararea celui mai mare proiect de investiții din ultimii 30 de ani pentru Codlea – Ocolitoarea Mare a orașului. În acest fel, va fi rezolvată problema traficului pe DN1 și se vor reduce și cheltuielile cu reparațiile de pe această rută.
Codlea are nevoie de dezvoltare economică printr-o deschidere mai mare față de mediul de afaceri. Din acest motiv, de o parte și de cealaltă a Ocolitoarei va fi creată o zonă industrială, care va reprezenta un pol de dezvoltare economică a localității. Voi milita și pentru dezvoltarea infrastructurii de business prin crearea unui mediu atractiv pentru investitori – incubator de afaceri local.
Pandemia ne-a arătat încă o dată vulnerabilitatea sistemului sanitar. Voi susține 100% toate dotările de care va avea nevoie Spitalul Municipal Codlea și mă voi asigura că cetățenii orașului vor avea parte de servicii medicale de calitate. Codlenii au nevoie de un spital modern care să poată permite realizarea unui număr cât mai mare de investigații, fără ca pacienții să fie transportați la o altă unitate spitalicească din județ.

PSD dorește înființarea Registrului Național al Investițiilor Publice. Va exista practic o singură platformă publică cu toate proiectele și cu toți beneficiarii și vom putea avea parte, în sfârșit, de transparență în acordarea banilor publici. Codlea va avea parte de o dezvoltare sustenabilă, așa cum merită.” a declarat Marian Rasaliu, candidat PSD Brașov la Camera Deputaților.

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 11200020, executat de Zeiden Media Design SRL

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic