Manifestație de protest împotriva funcționării adăpostului de câini de la Codlea

4
1.213 vizualizari
views

Vineri, 30 ianuarie, începând cu ora 12:00, aproximativ 25 de persoane au participat la o manifestație de protest împotriva funcționării noului centru de îngrijire a animalelor de la Codlea, adăpost ce deservește 10 localități din județul Brașov. Protestatarii reclamă lipsa de transparență, ilegalitatea constituirii Asociației ,,Direcția Pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor”, asociație constituită ca urmare a parteneriatului dintre 10 administrații locale. Manifestanții doresc înființarea unui adăpost în fiecare localitate și dizolvarea asociației sus-amintite.

În replică, viceprimarul Urdea Virgil, asigură cetățenii că DMPMA este o asociație legal constituită, din a cărei consiliu de administrație fac parte reprezentanți ai fiecărei primării, iar că această soluție de gestionare comună a problemei câinilor fără stăpân în cadrul unei asociații este mai puțin costisitoare, din aceasta putând face parte și localități care în mod normal nu și-ar putea permite să aibă propriul adăpost. Localitățile care s-au asociat sunt: Râșnov, Săcele, Cristian, Ghimbav, Codlea, Hărman, Sânpetru, Predeal, Bran și Hălchiu.

Manifestanții au scandat lozinci în fața primăriei municipiului Codlea, după care s-au deplasat la adăpostul de pe drumul Hălchiului, unde reprezentanții Mișcării Dreptate Pentru Animale din București au fost primiți pentru a vizita adăpostul. Acțiunea s-a terminat fără incidente în jurul orelor 14:30.

Acțiunea a fost organizată de către Asociația Alianța Pentru Combaterea Abuzurilor.

VIDEO – Manifestație de protest

DSC_0267 (Copy) DSC_0355 (Copy) DSC_0364 (Copy) DSC_0389 (Copy) DSC_0398 (Copy) DSC_0420 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. as dorii sa stiu si eu care este folosinta acestor caini vagabonzi/care este practic rolul lor? s-a facut un lucru bun,un lucru foarte necesar pentru toate orasele.e mai bine sa avem caini care isi fac nevoile peste tot , care latra la orice ora,nelasand oamenii sa doarma,sau care sant agresivi? eu iubesc animalele,dar inmultirea aceasta exponentiala din ultima perioada trebuie stopata. in codlea e si o casa de copii,nu mai bine le dam lor bani de cat sa intretinem cainii maidanezi?

    • Nu a fost primit nimeni in adapost desi am ajuns acolo in timpul programului..si da,ar fi fost mai bine folositi banii ptr copii,dar de la copii nu le iese lor nimik,nu au cu ca sa si plateasca merzanele si bmw urile…

  2. Ultima parte a articolului nu are legatura cu ceea ce s-a intamplat de fapt la adapost. Cine citeste intelege ca evenimentul central al protestului de la portile adapostului DMPA a fost primirea unei „delegatii” alcatuite din reprezentantii „Miscarii Dreptate pentru Animale”.
    In realitate, intre orele 13.40-14.30 Nu a fost primita nicio persoana in adapost s-a cerut interventia Politiei s-au facut plangeri de abuz in serviciu s-a cerut insistent, la megafon, sa se deschida adapostul publicului, oamenii nemultumiti au batut minute in sir la poarta adapostului.
    Dupa incheierea protestului si retragerea tuturor participantilor, cei de la Miscarea Dreptate pentru Animale s-au rugat insistent de portari spunandu-le ca sunt din Bucuresti si ca nu vor mai putea veni prea curand. Chiar si asa, nu ar fi avut succes daca n-ar fi intervenit cineva, telefonic, sugerandu-le celor de la DMPA ca ar putea sa profite de pe urma acestui gest de „bunavointa”. Ceea ce s-a intamplat pana la urma prin faptul ca au fost fotografiati inauntru iar stirea a fost deformata la maniera pe acre am expus-o mai sus.

    după care s-au deplasat la adăpostul de pe drumul Hălchiului, unde reprezentanții Mișcării Dreptate Pentru Animale din București au fost primiți pentru a vizita adăpostul. Acțiunea s-a terminat fără incidente în jurul orelor 14:30.

Comments are closed.