Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea a sărbătorit Zilele Erasmus+

0
1.410 vizualizari
views

În data de 15 octombrie 2021, Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea a sărbătorit Zilele Erasmus+ prin implicarea elevilor de gimnaziu și liceu și a cadrelor didactice  într-un dans etno cu titlul ,,Dansez și mă exprim”. Această activitate este relevantă pentru proiectul Erasmus+ ,,Eur’Hop” (2020-2023), a cărui scop este de a sprijini adolescenții și tinerii de a depăși perioada dificilă a adolescenței prin dans și mișcare, precum și de integrare și socializare.

Proiectul se axează pe mobilități cu elevi și cadre didactice, țările partenere fiind Franța, Ungaria, Croația, Spania, Turcia și România. Săptămâna aceasta două cadre didactice se deplasează în Franța pentru schimb de experiență.

Proiectul este unul de suflet, îndeosebi prin tema pe care o are: dans și mișcare. Dansul are frumusețea lui și un caracter aparte, iar comunicarea nu mai are nevoie de cuvinte în acest caz. Dansul înseamnă emoție, înseamnă bucurie, tristețe, poftă de viață. Este o modalitate de exprimare universală, care a devenit foarte comună, mai ales, în rândul tinerilor prin efectul de descărcare pe care îl are: eliberează tensiuni și induce o stare pozitivă. Este o exprimare și o eliberare completă a minții, sufletului și a trupului, mai ales că această perioadă de tranziție dinspre copilărie spre perioada adultă poate fi una incomodă și chiar dureroasă pentru adolescenți, prin prisma schimbărilor complexe ce au loc la nivel fizic, mental, intelectual și emoțional.  Dansul este una dintre singurele arte, care transmite sentimente în inimile oamenilor, indiferent de limba, cultura, categoria socială a acestora. Foarte frumos spunea un filosof indian ca a învăța să mergi te eliberează. A învăța să dansezi însă, îți dă cea mai mare libertate: de a exprima cine ești cu întregul tău corp.

Dansul nostru a fost alcătuit din mișcări simple și preluat de elevii din Clubul Erasmus, cărora li s-au alăturat elevi din școală, însă fiecare s-a putut exprima liber, așa cum a simțit, așa cum a dorit, așa cum a putut, ceea ce a făcut ca misiunea noastră să fie nu doar mai ușoară ci și mai frumoasă. Dovada faptului că dansul înseamnă emoție și conectare dincolo de cuvinte, este faptul că ni s-au alăturat și acei elevi care aveau trac dar și colegi profesori. Ecourile venite către noi au fost pline de culoare, emoție și speranță, mai ales în această perioadă cenușie cuprinsă de mapamond, pentru că avem nevoie de o rază de soare să ne însenineze chipurile.

Datorită doamnei profesor de limba engleză Lungu Oana Maria, coordonatorul proiectul EUR`HOP, fără de care acest proiect nu ar fi luat ființă în România, a doamnei prof. consilier școlar Danciu Mirela Gabriela, a domnișoarei prof. de sport Popovici Maria și a cadrelor didactice din unitatea școlară, elevii de la Liceul Teoretic ”Ioan Pascu” Codlea au oportunitatea de a colabora și a împărtăși schimbul de bune practici cu școli din Franța, Spania, Croația, Ungaria și Turcia.

”Ne bucurăm că elevii au fost deschiși la inițiativa noastră în perioada actuală și dorim să avem cât mai multe activități de acest fel” – prof. Oana Maria Lungu, coordonator proiect.

VIDEO – Zilele Erasmus +

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic