Lacurile de la Codlea

1
9.746 vizualizari
views

Lacurile de la Codlea, aflate pe teritoriul judeţului Braşov, sunt un habitat prielnic şi însemnat pentru numeroase specii de păsări obişnuite cu mediul acvatic. Ansamblul de lacuri, ce poartă denumirea de Complexul Piscicol Dumbrăviţa, îşi aşteaptă vizitatorii pe un perimetru de 414 hectare, localizat la o distanţă de 25 de kilometri faţă de oraşul Braşov şi la doar 10 de oraşul Codlea.

Ansamblul cuprinde un lac de acumulare şi o serie de heleşteie pline cu peşti, în jurul cărora şi-au găsit adăpost mai mult de 150 de specii de zburătoare. Ştrandul ce intră în componenţa complexului a fost înfiinţat de către comunitatea săsească a oraşului Codlea în jurul anilor ’20, locaţia fiind una ideală datorită temperaturii favorabile a izvorului ce alimenta bazinul. În a doua jumătate a secolului a fost construit şi un baraj care a dat naştere lacului dinspre vărsare.
Locul este cunoscut şi drept “Delta Braşovului” sau “Delta dintre munţi”, datorită frumuseţii ireproşabile a Lacurilor de la Codlea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Este vorba in articol de lacurile din Dumbravita, nu cred ca orasul Codlea are lacuri!
    Dumbravita si Codlea sunt 2 localitati distincte!

Comments are closed.