Jocuri de culise. Cei care au vrut moartea Spitalului Codlea fac parte acum din Comitetul de redeschidere

20
3.585 vizualizari
views
 • Autointitulatul lider al miscarii codlene de redeschidere a spitalului, Erwin Albu, pozeaza, alaturi de ei, in salvatorul municipiului.

Potrivit zicalei stramosesti conform careia „Lupu-si schimba parul, dar naravul, ba”, si unii din asa-zisii lideri ai comunitatii se intorc cu 180 de grade cand vine vorba de vreun folos. Asa se face ca, renuntand la toata verticalitatea sa atat de trambitata in timpul manifestatiilor in care se arunca in bratele jandarmilor, cetateanul (asa-cum ii place sa se prezinte) Erwin Albu, fost consilier local si fost lider al Forumului Democrat German, fost „conducator” al manifestatiilor de strada in favoarea redeschiderii Spitalului Municipal Codlea a postat de blogul personal ultimele „realizari” personale atasandu-le si cateva fotografii (asa, pentru veridicitatea celor enuntate).

„Demersurile pentru redeschiderea spitalului sunt intr-o directie pozitiva in urma intalnirii care a avut loc astazi la Ministerul Sanatatii. La invitatia senatorului Marian Rasaliu, am venit astazi de urgenta in Bucuresti, impreuna cu doamna doctor Claudia Coste, manager al Spitalului Codlea, domnul dr. Balescu Alexandru, directorul Directiei de Sanatate Brasov si Elemer Wusinczky, presedintele CASJ Brasov”, scria codleanul in 19 septembrie. De asemenea, aflam ca s-a constituit (nu se stie cine, si din autoritatea cui s-a constituit) un grup de lucru care sa accelereze redeschiderea Spitalului Municipal Codlea, avand urmatorii membri: Ministrul Finantelor , Gheorghe Ialomiteanu, ministrul secretar de stat, Cristian Irimie (Ministerul Sanatatii), senatorul PDL Marian Rasaliu, dr. Balescu Alexandru, directorul Directiei de Sanatate Brasov, dr. Elemer Wusinczky, presedintele CASJ Brasov, dr. Claudia Coste, manager al Spitalului Codlea, Erwin Albu, cetatean al municipiului Codlea, fost consilier local.

Stiu ca pentru multi dintre noi, nauceala si uimirea ne pun probleme in a intelege mesajul lui Erwin Albu. Sa recapitulam: Hotararile de Guvern ce priveau inchiderea Spitalului Codlea au fost emise de Guvernul Romaniei care, in ciuda opozitiei autoritatilor si a opiniei publice codlene nu a renuntat la aplicarea lor, doar Curtea de Apel Brasov reusind in cele din urma sa le anuleze. Din Guvernul actual face parte si ministrul de finante, brasoveanul Gheorghe Ialomitianu, care acum e in comitetul de redeschidere?! Cum poate un secretar de stat din Ministerul Sanatatii, indiferent de numele sau, sa se prezinte in fata codlenilor (eventual asteptand si multumiri!) ca facand parte dintre cei care redeschid Spitalul? Senatorul  Rasaliu – un alt ins deloc potrivit pentru a redeschide unitatea spitaliceasca. Nu cumva este unul dintre cei care, in Parlament, uitand de parerea celor care l-au ales in colegiul sau, sprijina Guvernul care inchide spitalele? Nu cumva toti acestia se fac vinovati de durerea si chiar de moartea unor codleni, tratati cu intarziere sau chiar resuscitati pe caldaramul din curtea spitalului? In plus, Casa de Asigurari de Sanatate Brasov nu este institutia care, de mai bine de doua luni refuza sa semneze contractul de finantare a serviciilor medicale pentru spital?

Codleni, nu uitati! Acestia sunt cei care v-au lasat de atata timp fara macar asistenta medicala de urgenta. Acestia sunt cei care v-au inchis spitalul si nu v-au ascultat protestele si disperarea (strigata in strada sau aratata prin mii de semnaturi)! Acestia sunt cei care s-au luptat cu voi in justitie ca sa ne demonstreze utilitatea inchiderii Spitalului Municipal! Totodata, ei sunt cei pe care, stimabilul Erwin Albu vrea sa ni-i prezinte ca pe niste facatori de bine. O intreaga demagogie , as spune. Probabil cuvantul ”RUSINE” este mult prea putin pentru ceea ce gandim toti despre cei enumerati mai sus. Si stau si ma interb: Oare ce ti-au promis cei de la putere, Erwin Albu, de te-ai inmuiat intr-atat, incat acum le mananci din palma celor pe care, pana mai ieri, ii ponegreai si-i condamnai de crima impotriva codlenilor? Si nu in ultimul rand, cetatene Albu, ce ocupatie iti vei mai gasi oare, dupa ce Spitalul Municipal din Codlea se va redeschide (cu sau fara acordul noilor tai prieteni de la putere)? Cu ce iti vei mai continua campania electorala?

P.S.  „Pana acum mi s-a spus ca nu am prea avut veleitati de cetatean, ca am dormit in papucii statului (nu dam nume) dar de-acum, caci UITE cum se implica lumile care este ele, simt asa ca bate vantul schimbarii si CLAR sunt pregatit sa imi deschid aripile poleite de civism, totul in spiritul cetateanului care este el pe persoana fizica.”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

20 COMENTARII

 1. Asta nu mai are nimic cu neutralitate si obiectivitate jurnalistica ce se intampla aici. Eu cred ca voi aveti o problema privata sau profesionala. Si nu cred ca acest site este cel mai bun loc unde sa va desfasurati razboiul vostru. Eu cred ca voi „folositi” acest site pentru razboiul vostru. Daca aveti probleme mai bine va intalniti personal si rezolvati problemele voastre sau daca nu vreti sa va intalniti atuncea ar fi frumos daca nu ati „folosi” acest site pentru problemele voastre.
  Ma intreb unde a presentat Erwin Albu acesti oameni ca pe niste facatori de bine? El pur si simplu numai a scris cine face parte din acest comitet pe blogul lui, fara o evaluare a persoanelor. Si cu ce se va ocupa el mai departe cred ca este problema lui si nu a noastra. Chiar mia placut acest site foarte bine, dar vad ca devine tot mai subiectiv si personal. Voi numai cautati cu lupa lucrurile care apoi vi le aruncati peste cap. Va place sa va bagati tot una cate una. Nu este nici o problema a scrie sau discuta despre persoane controversate, dar asta ia deja alte cai.

  • Domnule Gica, citez din ce ai scris ca si comentariu la articolul precedent, unde i-ai raspuns lui Erwin Albu: „Poate articolu nu este destul de obiectiv scris, acolo ai dreptate. Dar asta sunt prostiile pe care le-ai facut, trebuia lumea sa stie si de asta. Ca om public trebuie sa te astepti ca lumea iti va rascoli prin viata si va scoate la iveala si lucruri care nu sunt asa de bune pentru imaginea ta”

   • Da asta am scris, si asa si este, nici articolu precedent nu era prea obiectiv scris. Si da Erwin a facut prosti, ce nu este bine, de care oameni stie acuma datorita tie, ce este foarte bine. Dar asta nu inseamna ca oameni fac intotdeauna prosti, omu se mai schimba, fiecare zic eu ca merita a doua sansa. Dar problema nu este prostiile pe care le-a facut Erwin. Se pare ca aici nu se mai gandeste lumea la niste articole constructive, care aduce codlea mai departe, de care sa se discute. Parca numai se cauta niste lucruri cu care puteti sa va luptati voi doi. Sa vi-o bagati una cate una. Asa este impresia din ultimile articole. Dar cum am zis acest site nu este locul protivit pentru razboiul vostru personal sau profesional.

  • Foarte bine punctat…..In ultima vreme acest site e un loc unde se desfasoara dispute personale in loc sa se puna accent pe ceea ce se intampla in viata de zi cu zi….cu bune si cu rele.

 2. Bun… Dar tu ,cel care ai scris articolul, ce ai facut pentru a schimba cu ceva situatia din Codlea? Ca de aruncat cu noroi in altii vad ca sti sa arunci. Daca Erwin nu se implica totusi, indiferent de modul cum a facut-o, acum aveam afaceri private in loc de spital, afaceri care erau conduse de „bunul” nostru primar. Iar ceea ce am afirmat nu am afirmat ca sa-l sustin pe Erwin ci doar spun ceea ce am vazut si auzit pana acuma. Dar se pare ca toata lumea e la fel si nici tu nu faci exceptie…..O sa se vada totul la alegerile din 2012. O seara faina….

  • Nu se va schimba nici la alegerile din 2012 prea mult. Pentru ca problema nu sunt cei de la pdl, psd, pnl sau alte partide. Problema este mentalitatea. Si asta nu se va schimba prin o alegere.

 3. ‎”La invitatia senatorului PDL Marian Rasaliu, am venit astazi de urgenta in Bucuresti,am constituit un grup de lucru care sa accelereze redeschiderea Spitalului Municipal Codlea, avand urmatorii membri: Ministrul Finantelor , Gheorghe Ialomiteanu, ministrul secretar de stat, Cristian Irimie (Ministerul Sanatatii), senatorul PDL Marian Rasaliu, dr. Balescu Alexandru, directorul Directiei de Sanatate Brasov, dr. Elemer Wusinczky, presedintele CASJ Brasov” Erwin, acestia sunt acei oameni care au dorit raul cetatenilor Codlei, s-au luptat cu noi in justitie si ne-au bagat bete in roate pentru a face tot ce este posibil sa inchida spitalul din Codlea. Acestia sunt oamenii pe care tu Erwin vrei sa-i prezinti ca pe niste facatori de bine,salvatori ai spitalului nostru? RUSINE,RUSINE, RUSINE

  • Nu stiu de ce te agiti Dane???!!! Eu v-am spus asta acum mult timp. Erwin chiar daca nu recunoaste (poate nici macar nu realizeaza) s-a vandut total politicii. Pentru ei nu mai conteaza onoarea sau cuvantul. Scopul scuza mijloacele. Au curajul si tupeul sa te minta de zeci de ori in fata fara nici o tresarire. Daca il vei intreba maine iti va spune foarte senin ca o face pentru spital. Maine pentru trotuare, poimaine pentru spatii verzi.
   Totdeauna se va gasi un pretext care sa acopere tradarea si minciuna. Sunt extrem de curios ce le va spune celor care (in nemernicia lor – e „satira”) au SEMNAT pentru destituirea primarului (care e bunul coleg al lui Rasaliu). Chiar astazi Erwin il ataca pe primar ca iar e plecat. Pai portocaliii sunt buni sau rai. Ei ne-au inchis spitalul (sau poate ca l-am inchis noi). Si de fapt Erwin nu lupta contra lor ci contra noastra. Sau poate aceasta dragoste subita are legatura cu dosarul de evaziune. Parca „colegul” din comitet (ministrul de finante) se ocupa si de evazionisti, dar am uitat doar daca sunt din Olanda si Erwin nu mai e de mult olandez.
   Cu stima, Dorin

 4. Nu vad unde erwin i prezinta ca niste facatori de bine? Acestia sunt oameni cu care ne-am luptat pentru spital, si acestia sunt si oameni de care depinden la redeschiderea spitalului. Deci vrei nu nu vrei tot cu iei trebuie sa discuti de spital.

  • Draga Gica,
   de luni de zile il rog pe Erwin si pe altii sa DISCUTAM cu primarul si CAS pentru a gasi o solutie, dar el mi-a spus (si scris de ZECI de ori) ca NU SE POATE DISCUTA cu ei. Pentru asta a intrat in greva foamei. Daca acum se aliaza cu ei macar sa aiba bunul simt sa nu se mai erijeze in SALVATOR ci sa recunoasca smerit ca de fapt a fost SINGURUL care nu a avut dreptate si ca DOAR DIALOGUL ne poate rezolva orice problema.
   Eu nu sunt impotriva celor din comitetul de rezolvare; singurul care nu are ce cauta (definitiv nu are ce cauta acolo fiind singurul dusman al dialogului luni de zile) este Erwin. Asta e singura mea obiectie.
   In rest sa dea Domnul sa se redeschida mai repede astazi decat maine.
   Toata stima,
   Dorin Saramet
   P.S. Toata stima pentru Dl Rasaliu, Dna directoare Coste si Dl Ialomitianu pentru intelegerea in ceasul al 12-lea a situatiei. Asa sa ii ajute Dumnezeu!

  • Gica, m-am abtinut pana acum, dar observ ca e deja al treilea comentariu pe care-l postezi si nimeni nu ti-a atras atentia asupra unui fapt: invata, frate, intai sa scrii corect romaneste! Macar obisnuieste-te sa vorbesti (scrii) corect d.p.d.v gramatical si al exprimarii.
   Nu in ultimul rand, daca tu nu vezi un lucru atat de evident ca esenta articolului, macar abtine-te, dar nu mai cere explicatii, pozand intr-un geniu nedescoperit!

 5. Dragii mei (mai ales Gigi),
  este posibil ca Ovidiu sa nu mai fie echidistant (asta e problema lui), dar ceea ce scrii tu nu are nici o acoperire. Acesta este un blog PRIVAT, daca nu iti convine nu il citesti, nu e obligatoriu.
  Eu as dori sa va aduc insa aminte ca acum vreo doua saptamani cativa cititori m-au facut in multe feluri ca eu „nu lupt”, ca „lupta’ e importanta si principiile si onoarea. Chiar daca nu castigi!!!???
  Ma cocosez de ras; unde e ‘onoarea” sa te aliezi cu dusmanul de moarte (Rasaliu). M… ala nu stie pe ce lume traieste. Pana acum ne explica de ce e corect sa se inchida spitalul impreuna cu Ialomiteanu. Acum (DUPA HOTARAREA JUDECATOREASCA luata prin actiunea PRIMARIEI) fac parte si sunt „asociatii” lui Erwin. Mi-e jena sa mai discut ceva… Halal ONOARE si „lupta”. Vanzarea sufletului e mai ieftina. Goethe ne-a aratat-o acum multi ani… Rusine „spartanilor” care si-au dat (vandut ar fi cuvantul) lui Xerxes.
  Intrebarea mea e banala catre Erwin: Sase luni mi-ai explicat de zeci de ori ca „NU SE POATE DISCUTA cu puterea” cand eu indemnam la dialog. Ce s-a schimbat in 3 zile?
  Cu stima, Dorin

  • Gica te rog, nu gigi. Credeam ca acest site vrea intrun fel sa „reprezinte” municipiul codlea si ce se intampla in codlea dupa ce si in unele articole scria „Editat de Municipiul Codlea”. Poate fiecare om privat sa se reprezinte ca „Municipiul Codlea” daca este un blog privat? Cum te-au facut unii cititori nu stiu, si nici nu stiu daca tu „ai luptat” sau nu pentru ca nu te cunosc.
   Politicieni isi schimb de multe ori parerile(peste tot in lume), astazi este verde maine albastru sau poate rosu. Asta a devenit ceva normal nu cred ca trebuie sa ne mai mire acest lucru.

 6. s-a spus si s-a scris atat de mult incat tema a inceput sa oboseasca … si aici este problema: toti demagogii incearca acum sa traga succesul si reclama de fauritori al noului spital, pe seama lor aruncand cu slogane populiste in stanga si in dreapta. m-am bucurat enorm cand Domnul Albu a inceput acum cateva luni campania de a salva spitalul, ma si intrebam de unde atata energie si altruism … si tocma aici a fost problema m-am intrebat de unde? si cautand am aflat ope parcurs intentiile meschine de a se profila pe plan politic … si vreau sa aduc aminte ca trecutul dansului este atat de murdar si patat incat nu stiu de unde isi ia mai departe nesimtirea sa incerce sa fraiereasca cetatenii … si aici imi vine in minte ce a scris Dorin Sarament mai acum cateva zile itr-un comentariu (in alt contest, dar se potriveste si aici) ” daca pui intr-o galeata de cacat un strop de vin vei avea o galeata de cacat, daca pui intr-o galeata de vin un strop de cacat vei avea o galeata de cacat” (sau cam asa ceva) … avem politicieni care nu fac altceva decat sa se intoarca dupa cum bate vantul ca apoi sa se bata cu caramida in piept si sa spuna ca tot ce este pozitiv au realizaz ei singuri si tot ce iese pe dos sa de vina pe altii … in schimb mint si fura!

 7. Nici nu mai scriu nimica pe acest site, pentru ca vad ca incepeti si voi sa nu mai publicati toate comentariile, ce nu va convine nu publicati, chiar daca am vorbit frumos si nu am injurat pe nimeni.

 8. Dane (Rascarache),
  pe tine cine te-a suparat? Te-ai intalnit cu Erwin la bar si s-a plans? Ma cunosti de multi ani, ti se pare ca eu sunt un idiot? Aici nu e vorba de politica sau „marionete”. Singura marioneta (in aceasta speta) este erwin caruia nu i-au trebuit mai mult de patru zile sa uite 6 luni de lupte si injurii pentru a deveni prietenul dusmanilor de moarte. Nu uita ca are un dosar penal pentru blocarea DN1. Intrebarea este : cine i-a facut acel dosar si impotriva cui demonstra atunci, nu cumva MS si CAS?
  Restul e CANCAN si vrajeala…
  Cu stima, Dorin Saramet

 9. Oameni buni, ce se scrie în articol este adevărat,duşmanii spitalului sunt ministerul,pedeliştii din Codlea (primarul,consilierii lor care au vrut să-l privatizeze) şi Rasaliu care până acum nu exista, dintr-o dată ei vin ca salvatorii spitalului. Iar Erwin din păcate s-a asociat cu dânşii la fel şi d-na dr. Coste care are interesul ca noi toţii cetăţenii oraşului să avem condiţii decente de asistenţă medicală atât de necesară pt. părinţii şi copii noştrii.

Comments are closed.