În cadrul întâlnirii care a avut loc între reprezentanți ai administrației locale codlene, ai oamenilor de afaceri și oficiali din mai multe țări, precum: Germania, Elveția, Cehia, Polonia, au fost prezentate oportunitățile mediului de afaceri pentru zona metropolitană Brașov. La întâlnire au fost prezenți din partea jucătorilor aflați deja pe piață, directorul ROLEM, directorul LINGEMANN, directorul WDP, dar și intreprinzători locali.
Se dorește o mai mare deschidere în sensul atragerii de noi investiții la Codlea, atitudine pe care administrația codleană este dispusă să o ofere în continuare, la fel cum a făcut-o în colaborările din ultimii 4 ani. Politica financiară și de dezvoltare a zonei a adus localității un plus de 2 milioane de euro la buget.
Lucrurile pot merge în direcția bună cu plusuri și minusuri, a arătat reprezentantul firmei ROLEM, director Răzvan Urdea. O firmă relativ istorică, aflată de 21 ani la Codlea, cu un număr de 1300 angajați, care pune accent pe calitate. Plusul este colaborarea foarte deschisă din partea primarului Cătălin Muntean și a administrației locale, a spus directorul ROLEM. De asemenea zona dispune de o forță de muncă bine dezvoltată și este foarte bine cotată în rapoartele de expertiză ale investitorilor, iar acest lucru se simte vizibil. Minusul este cel legat de infrastructură, care lasă de dorit, însă dacă s-ar rezolva și această problemă, avantajul ar fi uriaș pentru creșterea potențialului economic.
Nu ne dorim să trimitem copiii în străinătate, a spus hotărât directorul LINGEMANN, Dorin Șaramet, unul dintre fondatorii primei școli profesionale duale din România și membru al Clubului Economic German. Vrem să pregătim specialiștii aici, nu să-i trimitem în alte țări, iar dacă se poate pe românii plecați să-i aducem acasă.
La Codlea, la Brașov și aici în zonă sunt oameni cinstiți, de calitate. Sunt oameni care nu se uită la investitor pentru a vedea câți bani are în buzunar pentru a aranja un transfer în buzunarele lor. La Codlea se dezvoltă și agricultura, iar aici au succes micii intreprinzători. Din punctul său de vedere, Codlea este o mică Elveție.
Invitații au vizitat câteva dintre firmele prezente în oraș, dar și zona istorică, muzeul și maialul codlean, locul în care va fi ridicată baza sportivă. Aceștia au părut foarte încântați și s-au arătat deschis să sprijine dezvoltarea economică a orașului.
VIDEO – Întâlnire grup Codlea