În vizită la tanti Sina

10
8.561 vizualizari
views

Despre harul oamenilor să tot vorbim, spunea un înţelept. Când am întrebat-o pe tanti Sina dacă pot să spun lumii despre tot binele pe care l-a făcut de-a lungul timpului locuitorilor Codlei şi nu numai, mi-a spus că tare se va supăra pe mine. Au venit televiziunile şi nu am acceptat, mie nu îmi trebuie reclamă şi nici să îmi faceţi poze – a spus tanti Sina. Dar cum să nu scrii despre frumuseţea oamenilor, cum să nu le acorzi respectul cuvenit celor care cu dragoste de oameni şi-au ajutat seamănul o viaţă întreagă necondiţionat? Ea, tanti Sina, de o modestie proverbială, nu a cerut niciodată nimic. Şi câţi copii au trecut prin mâinile ei… De la luxaţii, entorse, vene încălecate, ligamente întinse, mâini scrântite, acolo unde doctorii ridicau neputincioşi din umeri, tanti Sina le lua durerea cu mâna la propriu.

Nu mai ştie câţi oameni i-au călcat pragul casei de prin `60-`65 pe când lucra la uzină, dar să tot fie 3 sau 4 generaţii. Ne-a vindecat bunicii, parintii, pe noi şi copiii noştri. Până peste hotare i s-a dus vestea! De curând venise un domn din Germania, povesteşte cu o voce calmă tanti Sina.. Avea o durere insuportabilă între omoplaţi când trăgea aer în piept. Făcuse controale pe la clinici din străinătate fără să afle cineva ce are. A venit în România, la Codlea, să încerce şi această soluţie, poate îl va face bine tanti Sina. L-a aşezat pe un scăunel în cămăruţa ei şi preţ de câteva minute i-a căutat locul indicat, parcă sfredelindu-l cu degetele cremuite. Gata, a zâmbit tanti Sina, aţi avut o venă de nerv dată de la locul ei. Acum o să fie bine. Să-i dea Dumnezeu sănătate!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

10 COMENTARII

 1. Si pe mine m-o lecuit de vreo 3-4 ori.
  Bunicii mei Nita Stancu si Tata Veta au locuit vizavi de ea. Sa ne traiasca si sa ne poata ajuta in continuare!!!

 2. Cunosc foarte multi sportivi din Brasov care se accidentau la antrenament si auzeam spunand, gata nu mai e de stat, ma duc la Codlea la tanti Sina sa ma repare.Nu am auzit odata pe cineva sa spuna ca tanti Sina a cerut ceva pentru HARUL sau, ca aveai sau nu aveai ceva bani sa resplatesti sanatatea redata ea iti spunea sa-ti dea Dumnezeu sanatate.
  Sa-i dea dumnezeu sanatate si dumneaei ca are o varsta si chiar are nevoie.

 3. Ma bucur tare mult ca se mai gaseste cineva sa se opreasca si sa aprecieze astfel de oameni!!! Si eu am fost ‘lecuita” de „tanti Sina” , ptr. mine tusa Sina , si am fost chiar prezenta cand a venit un domn , care dupa ce i-a lecuit piciorul , a marturisit ca tocmai isi taiase ghipsul ce-i fusese pus la spital. Si chiar niciodata n-a cerut nimic in schimbul ajutorului oferit : „Ce vrei , maica , sa-ti fie de leac” , asa raspunde mereu !!! Sunt mandra ca-mi este matusa!!! Sa ne traiesti inca multi ani , „tanti Sina”!!!

 4. si eu stau in zona linga biserica de foarte multe ori mia reparat si piceorul si mainile ma bucur sa vad ca exista cineva care sa scoata palaria in fata dansei adica pentru noi din tirol este o onoare ca tanti sina exista,

 5. Tanti Sina e bunica-mea. Am ramas prost intrand acu pe site si vazand articolul. Asta in timp ce comentam pe pagina voastra de Facebook faza cu protestul/promenada de sambata. Am scris acolo ca intamplator voi fi in Codlea sambata. De fapt vin la măr. Mar pentru bunicu, sotul lui tanti Sina despre care atat de frumos ati scris.
  E necajita tanti Sina acum, dar sper sa o mai vad multi ani de-acum inainte sanatoasa, pentru mine si familie, pentru voi si pentru toti cei carora le-a facut bine, la care adaugam si pe cei carora le va mai face.
  Va salut cu drag!
  Ionut Arnaut, Satu Mare

 6. niciodata nu a cerut nimic de la nimeni si a ajutat pe toata lumea . si pe mine ma vindecat de vreo cateva ori si vorba aia iti ia durerea cu mana. Dumnezeu sa ii dea sanatate tot respectul.

 7. Sa ii dea Dzeu sanatate ca pe multi i-a ajutat. Cred ca are un dar de la Dzeu. Si eu am fost de mai multe ori si m-a ajutat.
  Cu stima,
  Dorin

 8. Si eu am fost pacientul lui tanti Sina , sa-i dea d-zeu Sanatate ca mult bine a facut la atata lume .

 9. Asa este fratilor, aveti dreptate. Nu multi oameni din astia exista pe acest pamant. Acestia trebuie respectati si apreciati.
  De asemenea Ovidiule sa sti ca mai exista o astfel de persoana in orasul nostru undeva pe strada noua. Doamna Mariana si nu mai stiu exact cum ii spune numele de familie. Ar trebui ca lumea sa stie si de aceasta femeie minunata.
  Dumnezeu sa o Binecuvinteze pe tanti Sina, sa ii dea viata lunga si sanatate ca este nevoie de oameni ca ea.

Comments are closed.