Gunoi depozitat în condiții improprii, lipsa locurilor de parcare și a spațiilor de joacă

0
2.485 vizualizari
views

Sunt doar câteva din problemele ridicate de către cetățenii din cartierul 9 Mai și Codlea Nord în cadrul întânirii pe cartiere pentru identificarea nevoilor oamenilor, acțiune premergătoare derulată de administrația locală în vederea atragerii de fonduri europene.

Gunoiul pare să fie principala problemă și faptul că ghenele de gunoi sunt folosite foarte des de către locuitorii de la case, de lângă cartier, care în mod firesc ar trebui să plătească pentru publele lor de gunoi, însă a fost semnalat faptul că și firmele procedează la fel.

O a doua problemă este cea a locurilor de parcare, spun cetățenii. Sunt foarte multe spații din spatele blocurilor care ar putea fi amenajate, unde la acest moment își țin mașinile 2 – 3 locatari împământeniți, iar dacă primăria ar face locuri de parcare ar încăpea cel puțin 20 mașini. În condițiile actuale domnul Stelian Zapodeanu se vede nevoit să își țină mașina în stradă, riscând să fie amendat de poliția locală.

Există o promosiune mai vecge a administrației de extindere a numărului locurilor de parcare în cartierul 9 Mai, despre care a vorbit viceprimarul Mihai Cîmpeanu, prezent la întâlnirea cu oamenii, însă trebuie avut în vedere că, deși locurile de parcare sunt o proiritate, copiii îți doresc de asemenea locuri de joacă.

Fiind a treia problemă ridicată de o mămică, locul de joacă ( referire la părculețul din cartier) a fost vandalizat cu mai mult timp în urmă și arată deplorabil. Deși se dorește reabilitarea acestuia, lipsesc camerele video, iar acțiunea de supraveghere a polițiștilor locali este puțin probabilă din cauza numărului redus de agenți.

Nu în ultimul rând, s-a pus problema responsabilizării persoanelor care dețin câini, care nu adună excrementele după patrupede, locatarii călcând deseori în ”noroc”.

Întâlnire cu cetățenii (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic