Groapa mică dărâmă casa mare

3
1.750 vizualizari
views

Inspirați de proverbul „Buturuga mică răstoarnă carul mare”, am dat curs sesizărilor venite din partea mai multor cetățeni de pe strada Laterală din Codlea, care de mai bine de o lună de zile fac sesizări și se adresează cu rugăminți către administrația locală să le astupe o groapă. La prima vedere situația pare firească, întrucât ne-am obișnuit, nu-i așa, cu gropile ca parte din peisajul cotidian, însă pe strada Laterală (asfaltată impecabil dealtfel), există o gură de canal în jurul căreia s-a săpat, iar pe acest tronson se desfașoară traficul greu Brașov – Sibiu. În atare conditii, casele din apropiere resimt vibrațiile puternice ale mașinilor de mare tonaj care dau în groapă.  Nici nu poate fi ocolită, iar cea mai afectată este casa cu nr. 80, a cărei ziduri au început să crape.

E drept că nici strada Laterală nu a fost concepută pentru traficul greu. Pentru că se lucrează pe strada Nouă, aceasta fiind închisă circulației, traficul a fost deviat pe strada Laterală. Municipalitatea a găsit ca soluție provizorie împărțirea traficului, astfel că, o parte trece pe DN1, prin centru, cealaltă prin locul amintit. La începutul lunii aprilie, o echipa de „specialiști” a pus pietriș în craterul aducător de necazuri, dar o asfaltare a acestuia presupune așteptare, căci materialul bituminos nu se face pentru o singură gaură, răspuns pe care l-ar fi dat administrația cetățenilor revoltați.

Pe strada Laterală limita de viteză este 30km/h, teoretic acest lucru ar trebui să diminueze vibrațiile mașinilor mari. Tot pe strada Laterala mai stă politia locală uneori, cea naționala din când în când, pentru a-i speria pe șoferii grăbiți. Fără efect, căci noaptea trec TIR-urile ca vântul, de se cutremură pământul.

Singura soluție rămâne astuparea locului în care s-au efectuat lucrări, prin asfaltarea acestuia. Circula o  „scuipatoare” de la Arcons, care peticea găurile din asfalt. Ore îi vom da de urmă? Retrorică întrebarea noastră, cu speranța că în Săptămâna Mare se va găsi cineva să facă o faptă bună.

 

Ai de făcut o sesizare? Te nemulțumește ceva și crezi că suntem unica soluție de rezolvare? Scrie-ne pe adresa de e-mail contact@codlea-info.ro

P.S. Nu ne arunca poze direct pe facebook, nu ne interesează!

strada laterala groapa  (3) strada laterala groapa  (1)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Se poate asfalta si pe suprafete mai mici, chef de munca sa fie. Ca sa astupi acea groapa nu ai nevoie de o bascula de asfalt. In Codlea este o firma care produce asfalt ce se poate turna la rece.

  2. din articol reiese ca strada Noua a fost proiectata pentru traficul greu. gresit 100%, pe aceasta strada s-a turnat o palma de asfalt peste vechile placi de beton. situatia de pe Laterala de la nr. 80 se regasea la toatele casele de pe strada Noua, datorita numarului mare de canale si a proastei executii de asfaltare (gropi, denivelari). eu mi-am reparat singur groapa de la poarta, dupa nenumarate sesizari facute pe site-ul primariei si dupa ce am discutat personal cu dn. primar… cum am mai zis si cu alte ocazii, asa administratie, asa oras. Sarbatori luminate!!!

  3. […] Laterala, în dreptul casei cu nr 80. În urma sesizărilor făcute de către cetățeni și al apelurilor acestora către redacția noastră, potrivit cărora casele acestora se cutremurau din cauza traficului greu, a mașinilor care erau […]

Comments are closed.