Grav accident rutier între Vulcan și Zărnești – Căruță spulberată de un autoturism

0
9.472 vizualizari
views

Un grav accident rutier s-a produs în seara de sâmbătă, 31 august, între localitățile Vulcan și Zărnești. Un tânăr în vârstă de 19 ani aflat la volanului unui autoturism marca BMW, care se angajase într-o depășire regulamentară, nu a observat căruța nesemnalizată care se deplasa din sens opus și a intrat frontal în atelaj. 

În impactul violent calul a murit pe loc, iar atelajul format din două căruțe legate una de cealaltă, a fost spulberat. Autoturismul s-a răsucit de câteva ori pe carosabil, spun martorii, iar tânărul a rămas încarcerat, în stare gravă, fiind necesară intervenția echipei de descarcerare a pompierilor brașoveni. La fața locului medicii de la SMURD au acordat măsurile de prim-ajutor victimei, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean Brașov.

În autoturism se afla și o fată de 17 ani, prietena șoferului, pasageră pe locul din dreapta, care a scăpat ca prin minune cu traumatisme ușoare, ea fiind cea care a ieșit singură din mașină și a cerut ajutor primelor autoturisme care s-au apropiat. 

Pompierii și echipe mixte de localnici au căutat căruțașul pe câmp, crezându-se că în urma impactului acesta a fost zdrobit și aruncat în lanul cu porumb, însă după scurt timp după ce poliția a identificat proprietarul, acesta fiind din Râșnov, au aflat că bărbatul din căruță părăsise locului evenimentului după ce a sărit din atelaj. Polțiștii l-au reținut după aproximativ 1 oră. La efectuarea testării, aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,67 la mie alcool pur în aerul expirat. 

Se întâmplă frecvent, spun localnicii, acești indivizi cu căruțe vin la furat recolte în această perioadă, au căruțe nesemnalizate și vor să treacă neobservați. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la producerea evenimentului.

VIDEO – ACCIDENT CĂRUȚĂ SPULBERATĂ DE AUTOTURISM

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic