Gratuitate pentru toţi copiii din Braşov la transportul în comun. Pe când și la Codlea?

0
1.934 vizualizari
views

Potrivit newsbv, consilierii brașoveni au decis în şedinţa trecută ca să elimine un criteriu discriminatoriu pentru elevii care merg la şcoală cu mijloacele de transport în comun ale RATBV SA.

Astfel, s-a mărit numărul celor care beneficiază de această gratuite, eliminându-se criteriul de proximitate. Adică, pot călători gratuit cu autobuzele şi elevii care locuiesc la mai puţin de două staţii de unitatea de învăţământ.

Decizia a fost luată la propunerea liderului consilierilor locali liberali. Adrian Oprică: „În prezent, toţi elevii au transport gratuit, cu condiţia să nu aibă absenţe nemotivate la şcoală. De asemenea, am mai îndreptat şi o nedreptate pentru o altă categorie de vârstă. Dacă copiii până în cinci ani aveau gratuitate, la fel şi elevii care începeau şcoala, de la şase ani, exista un segment de vârstă, între cinci şi şase ani, neacoperit. Am hotărât tot cu această ocazie ca şi acest segment să aibă 50% reducere la abonamentul pe transport, iar la această oră facem o analiză pentru a veni cu un proiect prin care să oferim gratuitate integrală şi acestor copii”, a declarat Oprică, citat de newsbv.ro

Decizia consilierilor brașoveni ar putea fi urmată de cea a consilierilor municipiului Codlea? La acest moment, copiii din Codlea care frecventează școlile din Brașov și fac naveta în fiecare dimineață, plătesc bilet ori au abonament în cel mai fericit caz.

Dar decontăm lunar naveta profesorilor prin Hotărâre de Consiliu Local. Cum facem, domnilor consilieri?

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic