Festivalul concurs de dans SNAC ,,Împreună pentru viitor”

1
1.131 vizualizari
views

Festivalul Concurs de Dans SNAC

Abilitatea de a răspunde la muzică este o calitate înnăscută a omului şi rămâne nealterată pentru copii cu nevoi speciale şi dificultăţi de învăţare, muzica având şi alt rol decât acela de a învăţa un instrument muzical sau o interpretare vocală. Pentru ei unitatea sunetului, a mişcării şi a limbajului au rol central în procesul de învăţare.

Muzica şi terapia prin muzică (meloterapia – noua specializare a Facultăţii de Muzică a Universitatii Transilvania din Braşov – proximitatea acestei instituţii de învăţământ superior este relevantă pentru educaţia specială dar şi pentru educaţia copiilor din învăţământul de masă) oferă spaţiu sigur pentru exprimarea si exteriorizarea  sentimentelor şi ideilor combinate într-o manieră specifică, astfel folosirea muzicii în cadrul relaţiei lucrător–voluntar–beneficiar are ca scop încurajarea dezvoltarii fizice, mentale, sociale, emoţionale şi starea de bine în general.

Sub cupola unor obiective principale ale stimularii prin muzică s-a dorit realizarea unui parteneriat între Şcoala de Arte şi Meserii Codlea şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 Codlea în scopul participării la Festivalul Concurs de Dans SNAC „Împreuna pentru Viitor” etapa regională din 26 aprilie 2013 desfăşurat la Centrul Cultural Reduta din Braşov.

Acest gen de concurs capătă un interes din ce în ce mai mare în rândul specialiştilor din domeniu, drept dovadă fiind participarea principalelor centre din regiunea noastra (ex. Făgăraş, Alba , Sf. Gheorghe, Reghin, Blaj, Braşov), care au prezentat la secţiunile de dans tradiţional şi dans modern atât costume asortate şi frumos colorate cât şi coregrafii complexe din spectrul artelor combinate, care au scos în evidenţă calităţi fizice şi artistice, dar şi bună dispoziţie.

Echipa noastră a avut ca şi primă participare o bună evoluţie cu multe emoţii. Coregrafia echipei a cuprins elemente de dans modern si paşi de bază din gimnastica aerobică, dar si obiecte cu care au evoluat copiii şcolii SAM Codlea. Aceste mici obiecte au reflectat munca depusă de elevi pe parcursul orelor de kinetoterapie, pentru ca datorită dizabilităţilor pe care le au, copiii au avut preferinţă în folosirea acestora în coregrafie, reprezentând o provocare datorită muzicii si adaptării mişcarilor pe ritm consolidând  mişcările simultane şi coordonate.

În final această combinaţie s-a dovedit a fi importantă pentru copii, reuşind să le diminueze mişcarile stereotipe dezvoltându-le percepţia spaţiului de lucru concentrându-şi atenţia pe ceea ce au avut de făcut. În derularea acestei activităţii ca şi metodă de bază s-a dovedit a fi observaţia–cercetarea–acţiunea care a presupus îmbinarea investigaţiei şi studiului cu acţiunea practică şi intervenţia concretţ de introducere a unor schimbări calitative în viaţa şi educaţia copiilor beneficiari, aceasta activitate făcându-ne să fim mai aproape unul de altul. Participarea copiilor la acest concurs a fost benefică şi provocatoare, obţinând drept recompensă premiul special.

FELICITĂRI COPII pentru EFORTUL VOSTRU!

Prof.Kt. Nicoleta Săulescu,

Şcoala de Arte şi Meserii – Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Felicitari copiilor si cadrului didactic implicat in acest demers.

    Prin implicarea fizica si psihica a acestor elevi, intr-o astfel de competitie, a demosnstrat, inca o data, ca daca vrei, poti reusi sa-ti depasesti starea si statul, oricare ar fi el.

    Va doresc succes in continuare si asteptam la viitoarele competitii poate un locul I, pentru ca stim ca puteti.

Comments are closed.