Exclusiv! ROLEM vrea să dezvolte încă 2000 locuri de muncă la Codlea

0
3.229 vizualizari
views

ROLEM dorește să investească pentru încă 2000 locuri de muncă la Codlea, în următorii 2 ani. Intenția a fost etalată la finele lunii mai, în ultima ședință de consiliu local, ultima în formula vechii configurări politice.

Cum au decurs lucrurile? Ședința a început la orele 16:00

Investiția se va face cel mai probabil în Groapa Calului și vorbim despre o dublare a sumei deja investite de ROLEM în ultimii 21 ani. Suprafața solicitată, pe care ROLEM dorește să investească este de 80.000 m pătrați. Rolem deține doar 35.000 m pătrați la fabrica din Codlea. La acest moment se solicită inițierea unei proceduri prealabile în acest sens. Practic, ROLEM dorește să își mute locația de lângă gară în această zonă pentru a se putea dezvolta. Subiectul este pe ordinea de zi a ședinței de consiliu, ședință la care a fost prezent directorul ROLEM, dl Răzvan Urdea. Ce vor decide consilieri?

orele 16:15

Dl. Urdea Răzvan, director ROLEM, speră într-un răspuns favorabil pentru a nu fi nevoiți să plece din Codlea.

Erwin Albu a venit cu fermierii pe care i-a întărâtat să facă scandal la ședință, că vor rămâne fără teren de pășunat dacă Groapa Calului va fi dată societății SC ROLEM. Cum poți să speculezi și să te împotrivești creării a 2000 de locuri de muncă și creșterii bugetului cu aproximativ 3 milioane euro în următorii 2 ani, în favoarea unei ferme de vaci, să zicem?

orele 16:30

Chira Adam Raimond solicită directorului ROLEM un punct de vedere vis-a-vi de normele de poluare care trebuiesc respectate, amintind că SC ROLEM a avut la un moment dat probleme. Directorul explică faptul că tehnologia este de ultimă generație, iar MERCEDES și BMW, coloși pentru care ROLEM produce, nu își permit greșeli. Mai mult de atât, se dorește ieșirea din oraș pentru nu exista poluare fonică, existând câteva reclamații din zona strada Gării în acest sens.

orele 16:55

Cu excepția domnilor Ciolan Ștefan și Manole Dionisie, consilierii au votat în favoarea proiectului și pentru susținerea investiției ROLEM. Celor doi nominalizați le-a fost retras sprijinul politic după ce aceștia au părăsit formațiunea politică în care au fost investiți. Decizia cu nr 7187 din 25 mai 2016, a fost dată de prefectul Brașovului. Detalii AICI

sedinta consiliu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic