Exclus în 2012 din Partidul Verde, consilierul Mihai Sumănariu scos pe liber și de hotărârea instanței judecătorești

1
1.254 vizualizari
views

Mihai Sumănariu a deținut ilegal funcția de consilier local din 2012 si până în prezent, declară președintele Partidului Verde, Chira-Adam Raimond. Tot acesta susține că fostul său coleg a ocupat funcția de consilier în mod abuziv, în acest sens președintele verzilor supunând atenției consilierilor o întreagă poveste, dar și hotărârea instanței de judecată nr 396 din 16 aprilie 2014, dosar nr 30902/197/2012

Starea de fapt și de drept

La alegerile locale din 10 iunie 2012, cedarea de către Chira Adam Raimond a poziției nr 1 pe lista de vot la Consiliul Local d-lui Lăzăroiu Costel nu a constituit sau echivalat niciodată cu alegerea acestuia pentru vreo funcție de conducere. Acesta a renunțat de bună voie la partidul PUER și s-a alăturat ulterior constituirii organizației Partidul Verde Codlea. Asemenea și Sumănariu Mihai care a renunțat la paridul PNG cu câteva zile anterior depunerii listelor electorale, înscriindu-se și acesta în PV Codlea. Prin acceptarea de către Bex PV Codlea, ambii au devenit membrii cu drepturi depline, neavând însă vreo funcție de conducere. Scopul vizat de PV Codlea era doar acela de unire a eforturilor în sensul dobândirii pentru partid a unui rezultat favorabil la alegerile locale.

Întrucât Sumănariu Mihai a fost exclus statutar din partid de către Bex PV Codlea în data de 13 iunie 2012, înainte cu două săptămâni de validarea Consiliului Local al mun. Codlea, pentru lipsă majoră de implicare în campania electorală, acesta a racolat un număr de 14 persoane, parte dintre acestea fără a deține calitatea de membru în partid și a încercat o destabilizare a organizației locale a verzilor și înlăturarea din funcție a președintelui în mod abuziv. Nu a reușit.

Falsa conducere de partid și abuzurile acesteia

În demersurile abuzive, Sumănariu Mihai a fost susținut de persoanele: Klutsch Gerhard Herman de la Prejmer, care nu avea calitate legală în partid, fiind deținător al unei ștampile anulate, susținut în mârșăvii de Dumitru Silviu din București, autotintitulat secretar general, neales legitim, și acesta având o ștampilă a organizației centrale rămasă la el în urma demisionării succesive a întregii conduceri centrale de partid. Mai mult de atât, din luna august 2012, Partidul Verde nu avea o conducere centrală legitimă, aleasă de vreun congres național. Ultimul presedinte ales fiind demisionar de mai bine de 2 ani, actualmente deputat PSD de Suceava. În 19 ianuarie 2013, s-a încercat abuziv o comasare prin absorbție a Partidului Verde cu Mișcarea Verzilor Democrați Agrarieni. Acel demers a fost desființat în instanță.

În 5 aprilie 2014, la Conferința Județeană a Partidului Verde s-a confirmat și dispus privitor la org. PV a mun. Codlea, inclusiv privind obiectul cererii din 28 aprilie, acela de înlocuire a consilierului Sumănariu Mihai cu Chira Adam Raimond.

Mihai Sumănariu a lipsit de la ședința CL Codlea.

Mihai Sumanariu depunere juramant consilier

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. D-l Chira-Adam,ce vreti de fapt?Sa fiti consilier local?Ce ati facut pentru aceasta comunitate,ca pana la alegerile din 2012 nici nu s-a auzit de dvs.Dar se aplica perfect proverbul”Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur”.Lasati-l pe domnul profesor Sumanariu in pace.Nu uitati ca datorita lui ati ajuns pe lista.Dar pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti,spune o vorba romaneasca.

Comments are closed.