Educația, singura investiție sigură în copiii noștri

2
1.029 vizualizari
views

Educația trebuie făcută pe mai multe planuri și este singura investiție sigură în copiii noștri.

Despre educație se vorbește foarte mult, iar la teorie suntem ași. Cum ar trebui făcută, când, în ce condiții, de către cine. Însă prea puține lucruri se pun în practică pentru a reuși modelarea caracterului copilului. Am rămas plăcut surprins de elevii clasei a IV-a B, ai doamnei învățătoare Cojocaru Liliana, un dascăl foarte implicat în educarea fiecărei generații care i-a trecut prin mâini. Și cum mai zilele trecute elevii acesteia și-au luat rămas bun, pregătiți să intre în ciclul gimnazial, am spicuit pentru cititori câteva din realizările acestor copii buni. Sub directa îndrumare a învățătoarei, au deprins tainele jocului și dansului popular și s-au constituit în formația de dansuri populare Brâulețul, devenind totodată și formația școlii nr 3 Codlea. Costumele pe care le-au îmbrăcat și de care sunt tare mândri, au fost realizate cu susținerea financiară a parintilor și sunt specific oltenesti. În tot acest timp au continuat să se perfecționeze, să dobândească și să își însușească învățăturile dascălului.

Fiind apreciați în scurt timp de la debut, copiii au participat în 2014 la ETNO Tv, la un program de 2 ore în cadrul emisiunii Târgul Popular, dar și la Comoara ETNO Brasov. De asemenea, au fost prezenți la Copilărie Fericită Vulcan și la concursul Tezaurul Folcloric al romanilor de pretutindeni, festivalul concurs fiind un proiect al aceluiași dascăl minunat. (vezi aici)

Fiind o persoană care pune mult suflet în ceea ce face, prof. Liliana Cojocaru a resimțit emoții puternice în clipa despărțirii de elevii ei dragi, rememorând toate momentele petrecute cu copiii. Educația, după spusele dânsei, trebuie făcută pe mai multe planuri. Cum să te comporți, cum să mănânci, cum să te îmbraci, formule de politețe, dar și cultură generală, tradiții și obiceiuri locale și nu numai. Întrebările elevilor în cei 4 ani de școală primară și-au găsit răspuns în generozitatea educațională a dascălului.

DSC_0004 (Copy) DSC_0025 (Copy) DSC_0167 (Copy) DSC_2147 (Copy) DSC_2168 (Copy) DSC_2172 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Toata stima, recunostiinta si admiratia pentru devotamentul si daruirea cu care d-na invatatoare Cojocaru ne-a educat si pregatit pentru viata copiii nostrii. Picu S

  2. Ii multumim doamnei invatatoare Liliana Cojocaru,pentru educatia daruita elevilor in cei 4 ani de scoala in ciclul primar.Ii dorim succes pentru anii viitori. Racotia Anca .

Comments are closed.