Echipamente de ultimă generație la Spitalul Clinic de Copii Brașov

0
1.721 vizualizari
views

În anul 2018, dotările Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov s-au îmbunătățit considerabil, grație fondurilor de 3,2 milioane de lei alocate de Consiliul Județean Brașov.

Potrivit directorului medical dr. Liviu Muntean, pentru achiziția de echipamente medicale Spitalul Clinic de Copii a dispus de un buget de 1,5 milioane de lei, bani din care s-au cumpărat aparate de ultimă generație pentru mai multe secții. Astfel, Cabinetul de Oftalmologie a fost echipat în totalitate, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală a primit aparatura necesară, s-au achiziționat o masă de operații și un artroscop pentru Secția de Chirurgie, precum și 19 infuzomate – aparate necesare controlului administrării medicamentelor, care au fost amplasate în saloane din cadrul tuturor secțiilor.

Pe lângă modernizarea echipamentelor, pe parcursul anului trecut s-au făcut și renovări ale unor secții ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov. Sunt de remarcat două proiecte importante finanțate cu fonduri din bugetul județean: reabilitarea și modernizarea Secției de Chirurgie, precum și renovarea și modernizarea Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri. Totalul sumelor alocate în 2018 de CJ Brașov pentru lucrări de reparații la Spitalul Clinic de Copii a fost de 1.672.340 lei. Alocări bugetare importante au fost și în anul 2017, când această unitate spitalicească a beneficiat de 2.995.360 lei din vistieria județului, fiind modernizate Secția Pediatrie II și Laboratorul de analize medicale.

Dr. Liviu Muntean precizează că s-au conturat necesitățile investiționale ale spitalului în anul 2019, în cuantum de 12 milioane de lei, pentru care contează pe sprijinul financiar al administrației județene. Astfel, pentru reparații și modernizări sunt necesare 3,5 milioane de lei, pentru dotarea cu aparatură medicală se solicită suma de 5 milioane de lei, iar pentru întocmirea unor documentații tehnice și obținerea de autorizații este necesară suma de 400.000 lei. Nu în ultimul rând, în acest an trebuie construită o scară de incendiu, obligatorie conform normativelor ISU, a cărei realizare necesită o

alocare financiară de 3,1 milioane de lei. „Suntem în perioada de conturare a bugetului județean, dar încă nu avem toate datele financiare și nu știm de ce bani vom dispune, în condițiile în care bugetul național nu este elaborat. După experiența anului trecut, când bugetul ne-a fost drastic tăiat, ne așteptăm și în 2019 la constrângeri bugetare, dar vom încerca să ținem cont de toate necesitățile de reparații, investiții și dotări ale spitalelor din subordinea noastră. Ne propunem să continuăm investițiile în sănătatea brașoveană și să îmbunătățim infrastructura din cele șase unități spitalicești pe care le gestionăm”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic