DSP Brașov recunoaște oficial că nu au doze pentru vaccinarea populației

0
2.566 vizualizari
views

Populația nu este corect informată, reproșează administrația publică locală, cel puțin asta reiese din discuțiile internauților pe rețelele de socializare care își acuză primăriile că nu au deschis centrele de vaccinare.

Ciolan Ștefan Octavian, președinte Comitetul de Coordonare a Centrelor de Vaccinare Codlea, explică:

”Astazi, 20 ianuarie, a aparut un comunicat oficial din partea Ministerului Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica a Judetului Brasov, in care se recunoaste, pana la urma, ca motivul principal din cauza caruia nu s-au deschis si alte centre de vaccinare in judetul Brasov, in afara de cele patru, il reprezinta lipsa dozelor de vaccin. Nu asa cum au speculat „unii” ca e vina noastra. Postez acest comunicat oficial sa va convingeti si singuri care este adevarul.
Tot astazi, in urma discutiei pe care am purtat-o personal cu doamna director executiv a DSP Bv, dr. Andreea Elena Neculau, am aflat si care a fost ratiunea sau unul din motivele principale care au stat la baza deciziei de a deschide cele patru centre de vaccinare in Fagaras, Feldioara si Brasov. A fost doar dorinta de a acoperii o zona cat mai mare din judet deschizand in Fagaras un centru pentru Tara Fagarasului, unul la Feldioara cu arondarea a inca 8 localitati din zona respectiva si alte doua in Municipiul Brasov care are peste 60 % din populatia judetului.
Avem promisiunea ferma, din partea doamnei doctor, ca zilele urmatoare va face tot posibilul sa obtina din partea Ministerului Sanatatii, deschiderea macar a unui centru de vaccinare din cele doua din cadrul localitatii noastre. Indeplinim toate conditiile de a obtine acest acord din partea ministerului, deoarece ambele centre sunt dotate din toate punctele de vedere si avem o sustinere substantiala din partea cadrelor medicale din Spitalul Municipal Codlea, a doi medici de familie si a unui numar foarte mare de asistente medicale din localitate. Sunt 12 medici si 27 de asistente medicale care, sub coordonarea domnului dr. Dinu Tiberiu, vor sa faca voluntariat si sa operationalizeze macar unul din centrele de vaccinare, pana la aparitia normelor ce tin de incheierea unor contracte de prestari servicii pe o perioada de sase luni, cu administratia publica locala. De asemenea, din cadrul directiei de asistenta sociala, sunt patru persoane care vor fi detasate zilnic cate patru ore pentru a face inregistrarea persoanelor vaccinate in Registrul Electronic National de Vaccinare.
Asadar, indeplinim toate conditiile pentru a putea devenii operationali, nu ramane decat sa ne confirme Ministerul Sanatatii ca vom primii dozele de vaccin necesare pentru a vaccina un numar cat mai mare de concetateni.
Pentru noi, reprezinta prioritatea numarul unu deschiderea acestor centre si vaccinarea celor care doresc sa se vaccineze si se vor inscrie in platforma nationala de vaccinare.
Facem toate eforturile sa primim, cat mai curand, acest aviz de la minister. Vom anunta public momentul in care o sa va puteti inscrie in platforma si centrul de vaccinare pe care il vom deschide. Va multumesc pentru intelegere!
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic