Mihai Cîmpeanu: ”Am demarat strategia de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung”

2
1.858 vizualizari
views

Nicio localitate nu se poate dezvolta pe termen mediu și lung fără a avea un plan de dezvoltare pe care să îl implementeze în vederea obținerii fondurilor europene. Mihai Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea, și-a pus toate proiectele pe tabla de lucru și spune că are această strategie prin care Codlea să se dezvolte armonios. Pentru a fi pe înțelesul tuturor explică această strategie, pas cu pas.

”Suntem în faza scoaterii la licitație a doua proiecte extrem de importante pentru comunitate, pentru viitorul orașului și al administrației publice locale: proiectul care vizează stabilirea strategiei de dezvoltare a orașului pentru următorii ani și stabilirea planului strategic instituțional pe termen lung. Prin aceste proiecte dorim :

1️⃣• Stabilirea strategiei de dezvoltare locală pe termen mediu și lung.
✅Fără această strategie nu vom putea accesa fonduri pentru dezvoltarea orașului.
🔝Ea constituie instrumentul de planificare strategică prin care se fixează prioritățile de dezvoltare sectorială și inter-sectorială ale comunității și direcțiile de acțiune pentru atingerea acestor priorități pe termen mediu și lung (între 3 și 10 ani), pornind de la analiza contextului economic și social existent.
‼Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027 va constitui documentul director de planificare strategica la nivel local pentru următorul cadrul financiar multianual european 2021-2027 și principalul instrument de coordonare a proceselor de dezvoltare durabilă.
Pentru acest an strategia de dezvoltare cuprinde
✅1. proiectul de reabilitare a clădirii de pe strada Horia nr.5 cu destinația săli de clasă, care se află în execuție la acest moment;
✅2. proiectul supraveghere video în oraș, cu montare camere video și înființare dispecerat pentru monitorizare, de asemenea se află în execuție;
✅3. proiectul care privește închiderea gropii de gunoi, aflat în derulare;
✅4. proiectul creșă de stat, aflat în prima lună de implementare și întins pe durata a 2 ani jumătate;
✅5. proiectul Parcul cu Umbră/Skate parc, la care avem deja studiu de fezabilitate și urmăm pașii necesari etapei următoare;
✅6. proiectul Ocolitoare, s-a scos la licitație deja studiul de fezabilitate;
✅7. proiectul Bloc ANL, în luna februarie se licitează deja execuția acestui bloc;
✅8. proiectul privind mansardarea Școlii Gimnaziale nr 2, se află în faza de precontractare cu ADR Centru
✅9. proiectul Centru Recreațional Maial, care include și un bazin de înot, se află în faza de precontractare cu ADR Centru
✅10. proiectul stadion în zona Maial, derulat prin C.N.I., se află în faza de licitație
✅11. proiectul GAL, sunt în derulare studiile de fezabilitate pentru un Centru Comunitar, un Bloc de locuințe sociale și o Cantină în cadrul Colegiului Tehnic Simion Mehedinți, care va fi extrem de utilă pentru elevii care se pregătesc să profeseze în domeniul HORECA;
✅12. proiectul Ocolitoarea Mică, se află în faza întocmirii studiilor de fezabilitate;
‼Acestea sunt proiectele de anvergură, dar pe lângă acestea există și proiecte mai mici despre care voi vorbi într-o postare viitoare.
2️⃣• Implementarea unui management performant în administrația publică locală, prin introducerea de sisteme și standarde comune ce optimizează procesele orientate către beneficiari și creșterea calității procesului decizional la nivelul administrației publice locale, pentru a răspunde în mod fundamentat și coerent nevoilor comunităților locale.
Proiectul are ca finalitate Mecanisme și proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor și planificarea strategică pe termen lung, precum și Planul Strategic Instituțional al Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2022 elaborat.
🤝Voi lucra cu cei mai buni experți, astfel încât Strategia pe care v-am conturat-o în campania electorală să devină realitate și contez pe sprijinul tuturor factorilor implicați să-și aducă aportul la identificarea celor mai bune soluții pentru viitorul Codlei.
🙏🇷🇴Dumnezeu să binecuvânteze Codlea și codlenii!”
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Păi astea sunt de pe timpul primarului popa!!!…el a fost primul primar care a făcut un plan de dezvoltare, centrul civic,promenada, parcul cu umbră realizat și din lipsa protecției din partea primăriei a fost distrus de cretini, complexul din maial a fost pus pe tapet tot atunci valoare aproximativ 40 de milioane de euro!!….de ocolitoare s-a pus problema inca in timpul margaretei krauss ,aceste masuri s-au rostogolit si de către munteanu, dar el s-a ales cu in spa….sunt curios să cate din măsurile luate vor fi puse în practică …

  2. Mult limbaj de lemn! Surprinzator pentru un om tanar care s-a dezvoltat dupa anii ’90. Sa fie dorinta de a ne da impresia ca se va face mult, cand de fapt nu se va face aproape nimic? Exact ca in cazul cresei de langa liceul teoretic? O groapa plina de apa care, cu certitudine, a ingropat banii unui proiect? Cresa care nu se va mai face decat eventual cu un alt proiect platit de comunitate? Cu cine v-ati sfatuit atunci, Domnule Primar? Ati luat in calcul si disconfortul vecinilor spatiului gaurit inutil? Inestetica spatiului abandonat precum o groapa de gunoi?
    Sau, ca un tanar familist cu copii mici, v-ati gandit ca in cartierul nou de la Maial, locuiesc oameni tineri,care au copii mici sau care vor face copii, care au nevoie de teren de joaca, piscina, sala de sport samd si cele 3 biserici ortodoxe din Codlea sunt mai mult decat suficiente pentru credinciosii ortodoxi din Codlea? Straduiti-va sa vorbiti pe limba pe care toti o inteleg si sa faceti ce comunitatea are nevoie! Nu dedicatii pentru „prieteni”!
    Si sa dovediti ca ati fost ales pentru ca meritati si nu doar pentru ca sunteti „fiul preotului”.

Comments are closed.