Dräxlmaier susține prima școală profesională din România după modelul german

0
1.666 vizualizari
views

Draexlmaier

Draexlmaier Brașov este partenerul Școlii Kronstadt încă de la înființare, fiind implicat atât în proiectarea educațională cât și în investiții și promovare. Școala profesională din Brașov are în prezent structură duală germană, model recunoscut la nivel internațional și cu o tradiție de peste 100 de ani în domeniul pregătirii profesionale și tehnice. Toți elevii înscriși la Școala Kronstadt se bucură de oportunitățile oferite de bursă de 400 de lei, gratuitatea transportului către Școală și Dräxlmaier, masă asigurată de companie, iar practica se realizează cu ajutorul celor mai înalte tehnologii germane. Materialele de studiu și practică sunt puse la dispoziție de viitorul angajator, elevii fiind incluși în planurile de angajare pe termen mediu și lung ale companiei. Candidații eligibili pentru acest program sunt absolvenții de clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a care nu au împlinit încă 18 ani.

Scoala profesionala germana Kronstadt

Prioritate absolută la angajare

Pe tot parcursul celor doi ani de studiu, elevii sunt susținuți în dezvoltarea lor atât de școala profesională cât și de compania germană Draexlmaier din zona Brașov, care va acorda elevilor prioritate absolută la angajare după finalizarea studiilor. Modelul de funcționare al Școlii Profesionale Kronstadt, modelul dual german, reprezintă îmbinarea pregătirii teoretice cu cea practică. Astfel, la finalul studiilor, absolvenții vor putea să profeseze în meseria aleasă încă din prima zi de muncă. Acest lucru este posibil datorită accentului pus pe pregătirea practică, care ajunge până la 75% din numărul total de ore parcurs, asigurând un înalt nivel de competență al viitorilor profesioniști.

 

Absolvenții școlii profesionale își pot continua studiile

Sc prof Germana KronstadtModelul dual german după care Școala Profesională Kronstadt funcționează permite elevilor să iși continue studiile, în cazul în care aceștia iși doresc, în vederea susținerii examenului de Bacalaureat. În plus, deși predarea este în Limba Română, școala pune accent și pe învățarea Limbii Germane pe care elevii o pot aprofunda în cadrul orelor de practică din interiorul companiei. Absolvenții școlii profesionale care vor fi angajați în cadrul Dräxlmaier Brașov vor beneficia de întreg suportul companiei în continuarea studiilor. Planul de carieră al viitorilor angajați este făcut pe termen lung și țintește o dezvoltare constantă în cadrul companiei.

 

Înscrierile începute în 2012 continuă și în 2013

Dräxlmaier Brașov se află într-o continuă expansiune, anul acesta urmând să fie inaugurată o nouă fabrica în Codlea. Având în vedere planurile de dezvoltare, Dräxlmaier a susținut înființarea  unei noi clase de „Confecționeri articole din piele”, care va asigura cel mai probabil, viitorii angajați ai companiei pe această specializare.

Pentru această calificare înscrierile continuă până la 1 septembrie 2013. Candidații sunt rugați să își trimită aplicațiile la adresa costescu.oana@draexlmaier.de, iar pentru întrebări sunt invitați să apeleze numărul 0268507628.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic