Dr Claudia Coste, managerul Spitalului Codlea, ne-a oferit un scurt interviu referitor la modalitatea în care trebuie să procedm în contextul epidemiologic actual. Persoanele care consideră că sunt răcite și au simptomatologie de infectare cu virusul SarsCov-2 vor suna la medicul de familie pentru o evaluare. Dacă se impune testarea, aceasta se va face la spital la punctul de recoltă prin programare de către medicul de familie, iar până la venirea rezultatelor pacientul se autoizolează. Rezultatele vor fi primite prin sms de la fiecare laborator unde se face testarea. Spitalul Codlea poate efectua în medie 20 de teste zilnic.
Este posibil ca foarte multe persoane să aibă doar o gripă ușoară, fără febră, un simplu guturai ori să fie asimptomatice, astfel că se resimte doar oboseala accentuată. Însă, dr Claudia Coste ne oferă și un tratament preventiv (chiar și pentru cazurile în care bănuim că am putea avea virusul, dar nu resimțim efectele acestuia) Formula poate fi achiziționată din orice farmacie. (a se vedea mai jos)
Urgențele vor fi văzute în continuare la camera de gardă , iar consultațiile în ambulatoriu se fac numai pe bază de programare. Pentru realizarea unui bun circuit pacienții sunt rugați să respecte orele de programare.
Separat de acest punct de triaj se află triajul screening al pacienților care urmează a fi internați pe secțiile și compartimentele spitalului. Aceștia urmând să fie internați după sosirea rezultatului testului. Testele sunt gratuite.