Din seria `Si noi avem talent`,Ep.8 – Ultimate Crew

13
13.178 vizualizari
views

Astăzi vă prezentăm 6 tineri talentaţi la dans: Puffy ( şi coregaraf), Mădă, Lex, Diana, Bobby şi Roxana, ei sunt membrii trupei  ”Ultimate Crew” din Codlea. Au început în formula actuală acum 6 luni, dar bazele trupei au fost puse de acum 12 ani. Abordează stilul street dance, iar pentru a-i putea înţelege mai bine, să aflăm câte ceva despre acest gen de dans:

Apărut în anii `70 în S.U.A., street dance-ul este un stil de dans destul de popular în ziua de azi, deşi a reuşit cu greu să se impună pe piaţa românească. Acest dans  este o formă modernă de cucerire a spaţiului, prin curaj, expresivitate şi sincronizare permanentă atât cu ritmul muzicii, cât şi cu al altor dansatori. Termenul de “street dance”  este, în  general, folosit pentru a descrie  dansurile hip hop (breakdance, popping, locking, house dance, electro dance), în ultimul timp s-au dezvoltat însă şi alte stiluri ale aceleiaşi categorii, inspirate de sound-uri total opuse genului freestyle. Astfel, au luat naştere asa-numitele krumping şi street-jazz. Principalele caracteristici ale street-dance-ului sunt libertatea de mişcare, improvizaţia, expresivitatea sau ceea ce înţelegem prin „freestyle”.

Pentru tinerii noştri talentaţi dansul nu reprezintă o simplă joacă, cu dăruire şi multă, foarte multă muncă ei fac din acest stil de dans o adevarată artă. Înzestraţi cu simţul dansului (ritmul simţit atât în interior cât şi exterior), atitudine, energie debordantă şi dorinţa de a da tot ce-i mai bun, dansatorii noştri reuşesc să treacă peste greutatea acestui stil, după cum ne spuneau chiar ei ,dansul  uneori te face  să îl urăşti, să îl părăseşti, să nu mai vrei sa fii dansator pentru că uneori e prea greu şi doare atat fizic cât şi pe  interior când vezi că nu-ţi iese o figură de dans  îndelung repetată, dar  dorinţa şi ambiţia te-ajută să te ridici, să continui şi să reuseşti să îţi depăşeşti proprile limite. Şi toată munca şi implicarea, antrenamentele zilnice de la Casa de Cultură Codlea, spectacolele la care participă, le fac doar din plăcere, tot ce aşteaptă în schimb  este respectul şi aprecierea publicului precum şi menţinerea şi îmbogaţirea faimei pe care şi-au câştigat-o în timp.

Tinerii aceştia au talent, au visuri şi proiecte serioase de viitor, datoria noastră este să-i promovăm, să-i sprijinim, în rest ei se ocupa de tot dupa cum reiese şi din interviul realizat de colegul meu, Ovidiu Stan :

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

13 COMENTARII

 1. In afara de Puffy nu prea au talent … Eu cred ca baietii merg acolo doar pentru ca e la moda.

  • Rares eu cred ca tu crezi prost nimeni din trupa nu danseaza pt ca este la moda..asta este doar parerea ta noi dansam pt ca ne place nu pt ca este la moda 🙂

 2. Nu cred ca despre o concurenta intre cei din trupa este vorba, asa ca nu este cazul sa remarcam cine este mai bun. In aceasta serie vorbim despre o trupa, nu despre un om. Vorbim despre realizarile acesteia, despre gandurile comune, despre vise, despre eforturile pe care le fac membri, despre pasiunea lor pentru dans, despre ce realizeaza impreuna. Si fac lucruri frumoase.

 3. Rares,1 la mana fiecare incepe de jos, da?…Nu esti u in masura sa judeci cine are talent sau nu.Daca lumea are tragere e foarte bine, poate unii fac doar din simplu fapt ca le place si au o pasiune ptr asta.Fiecare incepe de undeva si depinde de el/ea daca va ajunge undeva si asta se datoreaza doar prin munca efort, ambitie etc….Este o mare diferenta in a face asta de 12 ani si in a dansa acest stil de 2 ani… nimeni nu s-a nascut invatat, talentul este o calitate innascuta, restul e munca,munca si iar munca…

  • 2 la mana…fiecare om are un talant anume, nu conteaza care este, trebuie sa stie sa-l scoata la lumina..si nimeni nu e in masura sa judece asta.Pe noi ca membrii trupei nu ne afecteaza cu nimic criticile voastre..ptr voi astia care criticati nu stiti cum este atunci cand intri in sala si dansezi..te chinui, muncesti ca sa iti iasa bine sa fie totul perfect…si altii vin si vorbesc aiurea, cand de fapt ei nu stiu despre ce e vorba.Pare usor, dar nu este dupa cum stiti aparentele insala….si nu judecati dupa asta..Cand ai sa fi si u la fel si nu neaparat in dans, cand o sa muncesti si altii vin in urma ta si rad de tine,,,ai sa vezi ce frumos te simti…si unii renunta din cauza asta,dar noi am suportat multe critici si nu am abandonat nimic….ptr. ca dansul nu se bazeaza pe asta….

 4. E foarte usor sa vorbim, sa comentam si sa ne spunem parerile cand vorbim din exterior. Street dance-ul este un stil dificil …Si sunt talentati pentru ca au ritmul muzicii in sange( vezi si def. termenului „talent), pe langa aceasta zestre innascuta este nevoie de multa munca, daruire si vointa. Criticile sunt bune cand sunt constructive, dar rautatile sa incercam sa le lasam deoparte. Felicit toata trupa si pe fiecare membru in parte, caci ei -impreuna- sunt „Ultimate Crew” !

  • Muzica o simte toata lumea fie ca e dansastor fie ca nu … a pune in evidenta miscarile de dans e mult mai greu ai nevoie de creativitate si foarte multa imaginatie pentru acest stil de dans. Fiind un stil care nu are reguli si eleganta in miscari este foarte greu si nu are limite aici intervine talentul care trebuie exploatat la maxim pentru a ajunge un dansator bun.

   • Mersi ca mi-ai dat dreptate, muzica o poate simti orcine, dar nu si ritmul acesteia! 😉

    • Ma bucur Rares ca stii multe despre asta,,,,dar faptul ca ai comentat mai sus a fost de prost gust ti-am mai zis…nimeni nu s-a nascut invatat si poate unii se perfectioneaza in asta altii poate nu…

     • Asta e parerea mea iti pot da exemple de dansatori talentatii cu sutele … dar baietii aceia dupa mine nu au talent sunt doar dansatori

  • Eu observ că dumneavoastră vorbiți ușor fără să cunoașteți . În primul rând nu cred că ați făcut street dance ca să puteți spune că e greu sau e ușor , fiecare are o părere diferită despre cat de greu este acest dans . Și oricum ca munca să fie ușoară e nevoie de un coregraf bun . Iți trebuie foarte multă dorință , pentru că in acest dans e 1 % talent si 99% muncă . Și aș vrea să vă mai menționez că e o diferență între a avea ureche muzicala si intre a avea talent . Toți pe care i-ați promovat pe acest site sunt pur și simplu niște oameni simpli . Aș mai dori să vă spun , că ar trebui să căutați bine talentele codlene , pentru că sunt mai aproape de cât vă așteptați . Promovați pe cine nu trebuie și încep să și-o ia în cap , pe când talentele adevărate stau și înghit ( aici nu este vorba despre Ultimate Crew ) .
   Oricum e urât că pe un site care ar trebui să promoveze Codea , sunt numai certuri și se ceartă toți ciobârlăii ( scuzați expresia ) 🙂 .

 5. V-am felicitat? Daca nu, o fac acum. Va urez sa fiti ambitiosi, optimisti, perseverenti si buni cu voi insiva. Asa veti sti sa va pastrati valorosi si modesti peste timp. Va doresc sa aveti blandetea de a-i intelege pe ceilalti si puterea de a-i concura cu fermitate si mandrie. Succes!

Comments are closed.