Detinutii de la Penitenciarul Codlea sunt “SVEJK”

0
1.355 vizualizari
views

Trupa de teatru pentru amatori a detinutilor de la Penitenciarul Codlea lanseaza in acest an piesa de teatru „SVEJK”. Sub directa indrumare a actorului brasovean Gabriel Costea, detinutii de la Codlea s-au pregatit toata vara pentru Festivalul de Teatru Pentru Detinuti, care va avea loc in toamna acestui an la Teatrul Nottara – Bucuresti. Festivalul este organizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor si Asociatia ART Fusion. Proiectul demarat in 2009 isi propune sa demonteze stereotipurile uzuale despre detinuti in societatea romaneasca.

Reamintim cititorilor nostri ca trupa de teatru a detinutilor de la Codlea a pus in scena pana in prezent „Colonelul si pasarile” – 2009; „Ciclopul” – 2011.  Datorita faptului ca piesa „Ciclopul” s-a bucurat de o foarte mare apreciere la Nottara, A.N.P. si Penitenciarul Codlea au organizat si un turneu prin tara in iarna lui 2010. Sa speram ca si anul acesta baietii custodiati la Codlea vor avea o reprezentatie la nivelul asteptarilor.

Spectacolul va fi şi unul caritabil în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi asistate de Fundaţia ‘Rafael’ din Codlea. În completarea acestui spectacol cei prezenţi pot viziona picturi şi lucrări de grafică realizate de deţinuţi, dar şi o expoziţie cu vânzare cu obiecte artizanale confecţionate de persoanele cu dizabilităţi asistate de fundaţia mai sus amintită.

Premiera piesei „SVEJK” va avea loc la Brasov, Centrul Cultural Reduta, marti, 18 Oct, orele 17:00. Intrarea este libera.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic