Despre maghiarizarea forțată a românilor, în cartea lui Dan Tanasă, ”Uitați în inima României”

0
1.994 vizualizari
views

La Centrul Cultural Reduta a avut loc lansarea de carte a autorului Dan Tanasă. Subiectul problematicii româno-maghiare este dezbătut pe larg, cu probe, în această carte document.

Autorul s-a născut în Sfântu Gheorghe, de unde a plecat în 2003.  În urmă cu 10 ani și-a propus să treacă dincolo de discursul naționalist, de propagandă care dăunează la un moment dat și să producă  probe indubitabile legat de ce se întâmplă în județele Harghita și Covasna. Ce se întâmpă acolo este revoltător, spune autorul cărții. Procesul de maghiarizare a românilor din cele două județe este unul dirijat politic, economic și administrativ de către Ungaria și organismele afiliate.

Conform aprecierilor criticului Ion Topolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Dan Tanasă demonstrează în cartea pe care a lansat-o că statul român este indiferent la măsurile pe care tocmai statul le-a decretat și că nu face aproape nimic concret. Ion Topolog a poopus inclusiv prezentarea cărții ca un document la ambasadele străine.

Demersul lui Dan Tanasă este un demers extraordinar, care scoate la lumină evenimente și fapte. Au existat voci la lansare care au spus că UDMR nu ar trebui să facă parte din organul politic pentru că, tot la fel de bine, ar putea ca Astra Română să se implice, dar nu o face.

”Le-am vorbit celor prezenți despre un proces de maghiarizare care se întâmplă acum. Le-am vorbit românilor de o carte care conține zeci de documente și care vorbește despre o situație cu totul inedită, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării fiind nevoit să constate aceste discriminări pe motive etnice. Am vorbit despre faptul că instituții publice ale statului conduse de către etnici maghiari îi discriminează pe români.

Zeci de probe în cartea lui Dan Tanasă – Uitați în inima României

Plănuiesc să ajung peste tot în țară pentru cei care sunt un pic interesați de ceea ce se întâmplă între cele două comunități din această regiune din inima României.” – Dan Tanasă

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic