Deputatul Ion Diniță în malaxorul DNA-ului

0
1.013 vizualizari
views

Printre cei trei deputați vizați de brațul lung al justiției se află și deputatul PC, Ion Diniță, șeful Antenei de la Brașov și patron al Gotic SA, societate implicată în dosarul Căncescu. Acestuia i-a fost ridicată astăzi, 18 noiembrie, imunitatea de parlamentar, cu 275 voturi pentru și 55 împotrivă.

Deputatul PC Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul lui Aristotel Cancescu, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

In documente din dosar, obtinute de Mediafax, anchetatorii subliniaza ca SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele „de casa” ale Consiliului Judetean (CJ) Brasov, „calitate” rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire – cu modificarea ulterioara a pretului -, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.

Pe de alta parte, conform acelorasi documente, in aceeasi incercare de recuperare a prejudiciilor prin atribuiri in continuare de lucrari in mod abuziv, cu nerespectarea legii in materia achizitiilor publice, vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, a avut, din dispozitia lui Aristotel Cancescu, mai multe intalniri cu Ion Dinita, „pentru a-l determina sa accepte noi contracte, cu conditia ca o parte din bani sa fie returnati pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare”.

In aceleasi documente, anchetatorii precizeaza ca, din cercetarile facute pana la acest moment rezulta ca presedintele CJ Brasov a oferit firmei lui Dinita, cu sprijinul si prin complicitatea vicepresedintelui institutiei si a functionarilor cu functii de conducere din CJ Brasov, doua contracte. Primul, incheiat in 2006, a vizat lucrari de reabilitarea DJ131C km 17+000 – 29+050 Racos- Rupea, iar al doilea, din 2007, reabilitarea sectorului de drum Augustin-Racos-Sercaia.

„Prejudiciul total cauzat bugetului Consiliului Judetean Brasov prin achitarea in mod nelegal din dispozitia abuziva a inculpatului Cancescu Aristotel a unor sume aferente lucrarilor executate de SC Gotic SA ca urmare a derularii contractelor nr. 8789/10.11.2006, privind lucrarile de reabilitarea DJ131C km 17+000 – 29+050 Racos – Rupea si nr. 69/20.09.2007, privind lucrarile de intretinere, reparatii si salubrizare a drumurilor judetene din Brasov( intretinere si salubrizare in sezonul rece -deszapeziri precum si intretinerea si reparatii pe timp de vara), este de 32.983.878,71 lei cu TVA, echivalentul a 7.672.228,32 euro”, se mentioneaza in documentele din dosar.

Detalii pe hotnews.ro

ion dinita pc

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic