Protopop audiat la DNA în cazul preoților implicați în campania electorală

0
1.122 vizualizari
views

Se pare că lucrurile s-au întors împotriva fețelor bisericești odată cu înfrângerea lui Victor Ponta în alegerile prezidențiale. Era de așteptat ca și oamenii bisericii, cei care au uitat că sunt în slujba lui Dumnezeu și care au făcut campanie electorală  îndemnând pe  enoriașii creștin-ortodocși să voteze Victor Ponta, să fie cercetați.

Ioan Socolan a fost audiat de procurori în dosarul în care este cercetat președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor. Acesta a intrat în atenția procurorilor după ce în presă a ajuns o înregistrare în care îi amenința pe șefii instituțiilor publice cu tăierea fondurilor și destituirea dacă nu se implică în susținerea lui Victor Ponta în campania electorală.

Povestea a început atunci când în presă au apărut înregistrări în care Mircea Govor îi amenința pe membrii de partid, primarii și șefii de instituții cu suspendarea finanțării și chiar excluderea din partid dacă nu aduc voturi pentru Victor Ponta.

„Am vorbit cu Preasfinţitul (n.r. Episcopul Maramureşului, Iustin Sigheţeanul), am vorbit cu toţi popii. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. (…) Şi i-am spus la Preasfinţit, trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus „Să votezi cu Ponta” să nu-l văd. Preasfinţitul o fost de partea noastră total”, a spus Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, potrivit unor înregistrări obținute de Gândul.

Acesta nu este un caz singular, iar Patriarhia Ortodoxă Română a spus ca va deschide o anchetă internă față de cei care s-au dovedit a fi nevrednici.

protopop audiat de DNA

Detalii pe digi24.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic