În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Cîmpeanu, viceprimar al municipiului Codlea, a făcut o serie de declarații privind programul de investiții, stadiul în care acestea se află, dar și observații legat de anumite obstacole întâmpinate.
”Vreau să vă prezint programul de investiții pe 2018 al Municipiului Codlea, cu lista de obiective, sume alocate și stadiul realizării acestora.
Voi începe cu obiective de investiții pe care le avem în continuare.
Este vorba, în primul rând, de sălile de sport la care am avut câteva problema din punct de vedere geo, cât și al furnizorilor de materiale de construcții. Vorbim de structura metalică a clădirii, sistemele acestea din oțel nu au ajuns la timp. Aici suntem în întârziere, noi vrem ca din viitorul an școlar copiii să se poată bucura de aceste două săli de sport.
Vom face și recepția Centrului de asistență socio-educativă de la Școala Generală nr.2, care are ca scop eliminarea abandonului școlar. Suntem cu lucrările în grafic, în cel mai scurt timp se va face și recepția finală.
În curs de finalizare este și modernizarea sistemului rutier pe străzile Cărării, Coastei, Cetății, lucrăm la partea de canalizare pluvială până pe strada Mihail Kogălniceanu.
Vrem să modernizăm și imobilul de pe strada Horia nr.5, e vorba de un corp de școală generală care a fost dat acum două luni în administrare Școlii Generală nr.3, pentru ca elevii să-și poată desfășura activitatea într-un schimb, de dimineață. Așteptăm recepția proiectului tehnic, iar ulterior vom demara licitația pentru execuție.
Pentru mansardarea Școlii Generale nr.22, vom depune un proiect spre finanțare pe fonduri europene pe Axa 10, consultanții lucrează la depunerea acestuia
Înființare creșe în Municipiul Codlea este un program finanțat prin PNDL. În jur de 2 săptămâni va mai dura până când vom urca pe SICAP anunțul pentru atribuirea realizării proiectului tehnic și a execuției. Va costa 1,2 milioane lei pe acest an, din cele 6 milioane cât costă în total.
Vom extinde iluminatul public pe strada Hălchiului în zona industrială, unde nun exista iluminat public în valoare de 570 de mii de lei, aici vom scoate anunțul privind execuția acestuia pe SICAP în cursul lunii iunie.
Avem de asemenea modernizarea canalizării pluviale pe strada Câmpul Alb și strada Carpați, vorbim deocamdată de proiectul tehnic pe care vrem să-l finalizăm până la rectificarea bugetară din luna august, ca să putem prinde și bani de execuție.
Azi am semnat contractul de amenajare a traseelor turistice pe Măgură, la anul vom aveam aceste trasee, valoarea este de 24 de mii de lei, marcare, lucrări cu grederele unde este cazul. La Codlea încercăm să dezvoltăm și partea turistică, din punct de vedere industrial stăm foarte bine, dar și aceasta este o parte a economiei care îți aduce numai beneficii. Centrul de informare turistică a participat atât Târgul de Turism de la București, cât și la Săptămâna Românească de la Bruxelles.
Suntem în curs de finalizare a unor străzi, pe Toamnei, Brazilor, mai avem stratul ultim, BA8. Urmează să reabilităm un drum extravilan, la cererea firmelor din zonă. Este important să sprijinim și acești mari contribuabili ai localităților.
Vom depune spre finanțare pe Axa 13 un proiect de circa 4 milioane de euro pentru un centru de agrement sau bază sportivă în zona Maialului, vor fi bazine de înot, terenuri de tenis și multe alte oportunități de relaxare.
A fost respins un proiect de alocare a unor parcele destinate tinerilor, sunt consilieri ai UPC și ALDE care s-au opus, deși nu aveau argumente solide, nu știu de ce au votat împotriva acestui proiect. Probabil consideră că tinerii nu merită un astfel de ajutor din partea Primăriei. A fost singura oportunitate de a da teren în baza Legii 15, unor tineri. Primăria nu mai dispune de alt teren pe care să-l împartă tinerilor. Am putea dezbate public acest proiect, sunt oameni care încă întreabă despre posibilitatea alocării unor terenuri pentru tineri.
Vom începe decolmatarea Vulcăniței pe intravilanul localității, au trecut circa 10 ani de la ultima lucrare. Se vor face defrișări, și alte lucrări pe care ni le vor recomanda specialiștii SGA.
Am ajuns la 5 tone de material reciclabil pe zi din circa 20 de tone colectate. În zona de după Mălin încă se aruncă gunoaie. Monitorizăm cu serviciul de pază în zona fostei gropi de gunoi a orașului. Am dori să facem o separare de prețuri pentru cetățenii care reciclează, față de cei care nu reciclează, lucrăm la un proiect”