Copiii din Codlea au vizitat Finlanda în cadrul proiectului Erasmus+”Ambassadors for Peace”

0
2.623 vizualizari
views

În luna mai 2018 a avut loc a doua mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ ”Ambassadors for Peace” a unei echipe formate din două cadre didactice, prof. Lungu Oana și prof. Orban Ioana și trei eleve de la Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea.
În această săptămână, elevii și profesorii din cele șase țări partenere au participat la diverse activități precum: activități icebreaking, proiectul ,, Pacea în împrejurimile mele” și realizarea unui ierbar, pregătirea unor mâncăruri tradiționale finlandeze, workshopuri pe tema sistemului de educație în fiecare țară și o analiză a sistemului de învățământ finlandez, model european demn de urmat.

Adriana Iaru (elevă în clasa a VIII-a) : ,, Pentru mine, această experiență de a merge în Finlanda a fost una incredibilă. Am reușit să trec peste timiditate și frica de a vorbi în public. Am învățat de la ei cum să fiu mai calmă și cum să mă bucur de fiecare șansă pe care o am. Tot ce am văzut acolo m-a făcut să realizez, că deși avem o țară frumoasă, oameni buni și inteligenți, noi nu știm cum să folosim inteligența și bunătatea lor și din această cauză, nu avem aceleasi rezultate. Această experiență m-a făcut să îmi doresc și mai mult să schimbăm ceva în sistemul de educație pentru că, doar astfel, putem să ne schimbăm în bine.”

Theodora Lazăr (elevă în clasa a VIII-a): ,,Pentru mine ocazia de a merge în Finlanda prin intermediul proiectului Erasmus+ a însemnat foarte mult. În timpul șederii în Finlanda am avut oportunitatea de a întâlni noi oameni și de a lega prietenii adevărate, de a vedea o altfel de mentalitate și un alt nivel de trai, participând si la câteva ore de curs într -o școală cu adevărat performantă. Am putut vizita diverse muzee și frumuseți ale acestei țări, în special numeroasele lacuri, pentru care Finlanda este atât de cunoscută.
Totodată am participat în diverse activități atractive și mi-am putut îmbunătăți limba engleză, învățând chiar si câteva cuvinte în limba suedeză deoarece Larsmo este o comunitate suedeză.

Această experientă a fost extrem de frumoasă și sunt foarte bucuroasă că am putut lua parte la acest minunat proiect !”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic